Konya'da Bakan Ersoy'un yakından takip ettiği büyük etkinlik için geri sayım başlatıldı!

Konya'da Bakan Ersoy'un yakından takip ettiği büyük etkinlik için geri sayım başlatıldı!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte beraberindeki heyetle birlikte Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü vesilesiyle düznelenecek olan etkinlikleri ve Konya Mistik Müzik Festivali'nin hazırlıklarını görüştü.

Konya Belediyesi, bu yıl 7-17 Aralık tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü'ne ilişkin tüm hazırlıklarını hızlandırmaya devam ediyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile beraberindeki heyetin İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Abdülsettar Yarar ile görüştüğü bildirilirken görüşmeye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti.

Toplantıda yürütülen hazırlıklar ve projeler ayrıntılı olarak ele alındı. Bakan Ersoy basın toplantısında, “Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte beraberindeki heyetle bakanlığımızda görüştük. Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Kutlaması faaliyetlerini ve Türk Kültür Yolu şenlikleri yol haritasının bir parçası olan Konya Uluslararası Tasavvuf Müzik Festivalimizin eserlerini değerlendirdik. Ayrıca Konya'da gerçekleştirilen kültür, sanat ve turizm projeleri hakkında da bilgi alıyoruz." diye konuştu.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, "Konya'nın tarihi, turizmi ve kültürünün araştırılmasına verdiği destekten dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum." şeklinde ifadeler kullandı.