Konya'da çözülemeyen sorulara görülmemiş uygulama: 'Askıda Soru' panosu!

Konya'da çözülemeyen sorulara görülmemiş uygulama: 'Askıda Soru' panosu!
Konya'da birçok fırında başlatılan "Askıda Ekmek" uygulamasından, özel bir eğitim kurumunun öğretmenleri, öğrencilerin çözemediği soruların çözülebilmesi adına 'askıda soru pano' uygulamasını başlattılar. Uygulama, öğrenciler arasındaki bağlantı ve paylaşım duygusunu artırmayı, öğrencilerin çözemedikleri soruları duraklatıp diğer öğrencilerden çözmelerini istemelerini sağlamayı amaçlıyor.

Konya'da özel bir eğitim kurumunun 'ekmek asma' kampanyasından yola çıkarak "askıda soru pano" adlı bir uygulama başlattığı öğrenildi. Öğrenciler arasında paylaşım duygusunu geliştirmeyi amaçlayan uygulama ile öğrenciler çözemedikleri soruları tahtaya asıyor. Soruyu bilen başka öğrenciler sorunun yanıtını hemen yanına bırakıyor. Belirli bir süre içerisinde tahtada yer almayan sorular öğretmenin yardımıyla sınıfta çözülüyor.

Uygulama sayesinde zor sorulara çözüm bulduğunu belirten öğrenci Muhammed Yahya Karakol, "Asılı soru uygulamasının çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise bazen insanın gerçekten vakit bulamamasıdır. Birbirleriyle kıyaslanamazlar veya burada hocayı bulamayınca soruyu yayınlarım, hocam çözemese de bir arkadaşım çözer. Benim için eğer beni tanımasaydı askıya asardı. Bu süreç içerisinde arkadaşlarımla iletişime geçtim ve endişelerim giderildi. Ayrıca birkaç kez kapattım ve çözüldüğüne sevindim. Öğrenciler için faydalı uygulama olduğunu düşünüyorum. Burada bulunan arkadaşlarımızın cevaplayamadığı sorular aslında zor sorulardır. Bu nedenle sorunları çözmek herkesin yararınadır” dedi.

Konya'da çözülemeyen sorulara görülmemiş uygulama 'Askıda Soru' panosu!

Askıda soru panosunun kendisine çok fayda sağladığını söyleyen Mehmet Muhammed Sönmez, "Askıya Alınmış Sorular uygulamasıyla bir yandan etkileşim imkanı buluyoruz, diğer yandan da daha fazlasını görme fırsatı buluyoruz. tarzı sorular. Çünkü buradaki sorular özel sorular, bunlar daha kaliteli sorular. Soru bankasından geçmek yerine zor sorular burada çözülecek. Sanırım buna bizimle birlikte bakmak daha iyi" diye konuştu.

“Uygulamanın hem eğitim açısından hem de dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi açısından katkısını görüyoruz.”

Eğitmen Uzman Özcan Aladağ, öğrencilerin uygulamada pek çok soru çeşidi gördüklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Bu sayede öğrenciler yapamayacakları seçilmiş zor soruları tahtaya asıyorlar ve bazen arkadaşlarımın çözemediği zor soruları ben çözebiliyorum. Öğretmenin sınıfta yaptığı açıklamalarla tüm sınıf. Bu sayede öğrencilerimiz çeşitli soru tiplerini görebilirler. Ve çocuklar arasındaki duygusal bağın, dostluğun, paylaşımın arttığını görüyoruz. Bu onlar için güzel bir alışkanlık. Bazı çocuklar öğretmenlerine ve arkadaşlarına sormaktan korkuyor. Bu sayede öğrenci adını yazıp tahtayı astığında Tahtadaki soruyu arkadaşlarıyla uğraşmaya gerek kalmadan çözebiliyor. Bu uygulamanın eğitim ve öğretimle birlikte hem de dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesine katkılarını gördük.

Konya'da çözülemeyen sorulara görülmemiş uygulama 'Askıda Soru' panosu!

Elbette askılı soru uygulaması atalarımızın askılı ekmek uygulamasından gelen uygulamadır. Öğrenciler bunu ilk gördüklerinde şaşırdılar. Bu tabelanın ne işe yaradığını çok merak ettiler ama kapıcı servisi bu tabelanın işlevini ve amacını açıklayınca büyük ilgi gördük. Bu sayede öğrenciler çeşitli soru türlerini görebilirler. Sınava hazırlık sürecinde motivasyonu artırıyorlar”

Matematik Öğretmeni Abdullah Öztürk ise, “Genel olarak bunlar tek kişinin çözemeyeceği sorular değil; Bir öğrenci bir soruda takılıp kalırsa, birçok öğrenci, hatta birden fazla öğrenci o soruda takılıp kalabilir. Böylece öğrenciler daha önce düşünmedikleri, belki de karşılaşmadıkları ancak bu tahtaya takılıp kalabilecekleri soruları görürler. Çözümlerini de gördü. Böylece diğer öğrenciler gibi çözmese de daha önce gördüğü için soruyu öğreniyor. Bu sorular esasen öğrencilerin kitaplarda soramayacağı seçilmiş sorulardır" şeklinde konuştu.