Konya'da 'Dijital Eğitim Platformu' kapsamında 12. sınıf öğrencilerine eğitim desteği!

Konya'da 'Dijital Eğitim Platformu' kapsamında 12. sınıf öğrencilerine eğitim desteği!
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği “Dijital Eğitim Platformu” kentteki 30.000'den fazla 12. sınıf öğrencisinin YKS'ye hazırlanmasında çok faydalı olacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dijital sistemin 25 farklı yayınevinden 450.000'den fazla soru-cevap videosunun yer aldığını, içerik açısından zengin ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olduğunu belirterek, bunun öğrenciler için sınava hazırlık sürecini verimli hale getireceğini anlattı. Öğrenciler, söz konusu hizmete "digitalegitim.konya.bel.tr" adresinden başvuru yapabilirler.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Dijital Eğitim Platformu, kent genelinde 30.000'den fazla 12. sınıf öğrencisine destek veriyor. YKS'ye hazırlanan yeni başlayanlar için çok faydalı olan sistem hakkında konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay, dijital sistemin 25 farklı yayınevinden 450.000'den fazla soru-cevap videosunun yer aldığını, içerik açısından zengin ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Altay, büyükşehir bölgesinin ihtiyaçlarını değerlendirerek üniversiteye hazırlanan gençlerin eğitimlerinde gelişime katkı sağlayacak sosyal ve eğitim hizmetleri sunmaya devam edeceğini anlattı.

"25 yayıncıdan 450.000'in üzerinde soru ve çözüm videosu"

Konya'da 'Dijital Eğitim Platformu' kapsamında 12. sınıf öğrencilerine eğitim desteği

Başkan Altay, geçen yıl olduğu gibi kentteki resmi ve özel okullarda okuyan lise öğrencilerine, açık lisede okuyan öğrencilere ve 2023 yılı mezunlarına dijital eğitim desteği sağladıklarını, özellikle YKS'ye hazırlanan gençlere destek verdiklerini aktarırken 25 farklı yayıncıya ait 450.000'in üzerinde soru ve çözüm videosunun olduğunu kaydetti. "Bu sistemi gençlere ücretsiz olarak sağlıyoruz. Bu sistem, sınava hazırlık sürecini daha verimli hale getirmeye yardımcı olan zengin içeriğe ve sürdürülebilir bir yapıya sahiptir." diyen Altay, “Umarım bu makaleyi faydalı bulursunuz ve hepinize eğitim kariyerinizde başarılar dilerim” diye konuştu.

"Öğrenciler Başkan Altay'a teşekkür etti"

Öğrenciler, üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde kendilerine böyle bir fırsat tanınmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, eğitimlerine her zaman destek sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a da teşekkür ettiklerini ifade etti.

"Hedef gençlerin akademik performansını artırmak"

Dijital eğitim platformu, gençlerin YKS'ye basılı materyal kullanmadan hazırlanmalarına, deneyler yapmalarına, sınav sonunda tercih simülatöründen faydalanmalarına, yapay zeka destekli canlı öğretim desteği ve öğrenme önerileri sunmalarına ve okul akademisyenlerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Öğrenciler bu önemli hizmete "digitalegitim.konya.bel.tr" adresinden başvuru yapabilirler.

Konya'da 'Dijital Eğitim Platformu' kapsamında 12. sınıf öğrencilerine eğitim desteği

"Haftalık çekilişle öğrencilere tablet dağıtılacak"

Öğrenciler, 25 farklı yayıncının 450.000'den fazla soru ve çözüm videosunun yer aldığı uygulamaya ücretsiz erişim imkanına sahip oluyor. Bu sistemde deneme sınavları, canlı dersler, ders videoları ve birçok uygulama bulunmaktadır. Cep telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan istediğiniz zaman kolayca erişilebilmesinin yanı sıra, uygulamayı aktif olarak kullanan ve belirli sayıda problemi çözen öğrenciler her hafta çekilişe katılarak tablet kazanacak.

"Üyelikler 12. sınıf öğrencilerine sınıflarda dağıtılacak"

Öte yandan dijital eğitim platformunun üye sayısı ise 12 firmadır. Bunlar birinci sınıf sınıflarına dağıtılacak. Üye dağıtımı 3 Ocak (Perşembe) tarihine kadar yapılabilecektir. Ayrıca açık ortaokul öğrencileri ve yeni mezunlar da belirlenen dijital eğitim siteleri üzerinden başvuru yaparak bu sistemden faydalanabilmektedir.