Konya'da doktor sayısı arttı! Aylık 20 bin hasta MHRS üzerinden randevu almaya başladı!

Konya'da doktor sayısı arttı! Aylık 20 bin hasta MHRS üzerinden randevu almaya başladı!
Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ilk 9 aylık genel değerlendirme toplantısı yapıldı. İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Koç'un başkanlık ettiği toplantıda yıl içinde hastanedeki sistemsel değişikler hakkında bilgiler verildi.

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin başhekimi Uz. Dr. Erkan Ataş'ın da görev yaptığı tüm hastane yöneticileri, uzman doktor ve hemşirelerin katıldığı toplantıda, hastanede sunulan tıbbi hizmetler istatistiksel veriler çerçevesinde ele alındı ​​ve tespit edilen sorunlara çözüm önerileri ele alındı.

Görevi gereği vatandaşlara en kaliteli tıbbi hizmeti sunduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Mehmet Koç, "Özellikle pandemi döneminde ciddi oranda azalan muayene ve cerrahi müdahale oranlarının artık pandemi öncesi rakamlara ulaşmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi. Tüm çalışanlara teşekkür eden Koç, "Bu rakamların hergün daha da artmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya'da aylık 20 bin hasta MHRS üzerinden randevu almaya başladı!

Prof. Dr. Koç, 395 yatak kapasiteli bu hastanede 66'sı uzman olmak üzere toplam 96 doktorun görev yaptığını söyledi. Koç, ebe, hemşire, diğer personelle birlikte toplamdaki sayının 979 olduğunu söyledi. Koç, vatandaşların MHRS aracılığıyla randevu alırken karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için önceki toplantılarda alınmış olan tüm tedbirlerin ise sonuç verdiğini söyledi. Dr. Koç, “Hastanemizde çalışan doktor sayısının artmasıyla birlikte MHRS sayısında da ciddi oranda artış yaşandı. 2022 yılında 6.422 sakinimiz aylık MHRS randevusu alırken, bu yıl aylık ortalamamız geçen yıla göre üç kattan fazla arttı ve MHRS sayımız her ay 20.000'in üzerinde." diye konuştu.