Konya'da hava durumu değişiyor: Yağmur ve soğuk hava birlikte gelecek!

Konya'da hava durumu değişiyor: Yağmur ve soğuk hava birlikte gelecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü merakla beklenen yeni haftanın hava tahminlerini açıkladı. Verilere göre; önümüzdeki hafta Konya ve ilçelerini yağış ve soğuk etkileyecek. Gece sıcaklıkları bazı yerlerde -4 dereceye kadar düşebilecek.

Kış aylarında beklediğimiz kadar yağış alamasak da, Ocak ve Şubat aylarında Konya'da neredeyse baharı andıran bir hava yaşandı. Neredeyse hiç yağmur yağmazken, bazı yerlerde maksimum sıcaklık 20 dereceye yükseldi. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte şehrin birçok yerinde ağaçlar tomurcuklanıp çiçek açmaya başladı.

Son hava durumu verilerine göre, ülkenin büyük bir kısmında olduğu gibi Konya'da da yeni haftanın soğuk ve yağışlı geçmesi bekleniyor.

Konya'da hava durumu değişiyor

Hava tahmincisi Fevzi Burak Tekin, Meteoroloji Müdürlüğü'nden gazetecilere yaptığı açıklamada, 4-10 Mart 2024 tarihleri ​​arasında sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, 4 Mart 2024'ten itibaren ise sıcaklıkların 10 Mart'a kadar düşeceğini söyledi. Tekin, sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin civarında ve yer seviyesinden daha soğuk olacağını kaydetti.

Konya'da ne zaman yağmur yağar ve hava ne zaman soğur?

Yeni haftanın ilk günü Konya'da çok bulutlu olacak. Salı ve Çarşamba gününde ise şehrin tamamı yağıştan etkilenecek. Hava sıcaklıları da önemli ölçüde düşerek perşembe günü donma noktasının altına inecek. Cuma günü ise bazı yerlerde -4 santigrat dereceye kadar ulaşacak.