Konya’da iki belediyeye zabıta memuru alımı yapılacak! Başvurular başlatıldı

Konya’da iki belediyeye zabıta memuru alımı yapılacak! Başvurular başlatıldı
Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi, her biri 10'ar olmak kaydıyla 20 yeni çalışanı işe alacak. Başvurular bugünden itibaren başladı. Detaylar burada..

Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi’nde memur alımına ilişkin ilan yayınlnır yayınlanmaz başvurular da başlatıldı. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

1-Meram Belediyesi'ne 10 zabıta memuru alımı

Meram Belediyesi tarafından yapılan açıklamada KPSS puan türü, KPSS temel puanı ve diğer koşulları sağlamak şartıyla, belirlenen boş kadrolara açık atamayla zabıta alımı yapılacağı belirtildi. Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava girebilmek için; başvuru formunu, istenen diğer belgelerle beraber eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup, 4 Aralık 2023 ile 8 Aralık 2023 tarihleri​nin arasında (09:30 - 04:30 saatleri arasında) doğrudan Meram Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edebilirler.

Adayların boy ve kilo ölçümleri başvurular arasında Sağlık Müdürlüğü tarafından Toplum Merkezi Hizmetler Binasında yapılacaktır. Eksik bilgi, belge veya yeterli niteliklere sahip olmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir, posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2-Karatay Belediyesi 10 Zabıta alımı

Karatay Belediyesi, 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu uyarınca KPSS puan türü ile birlikte diğer işe alım koşullarını sağlayan 10 zabıta memurunu işe almayı planlıyor.

KPSS 70 puan şartı: Tebliğde yer alan bilgiye göre işe alımlar “Lisans 2022 KPSSP3” ve “Önlisans 2022 KPSSP93” puan türlerinde yapılacaktır. Bu nedenle adayların KPSS'den 70 taban puan almaları ve sözlü ve yazılı sınavları geçmeleri gerekmektedir.

Adayların sözlü, uygulamalı ve uygulamalı sınavlara katılmasını sağlamak. Başvuru formunun 4 Aralık 2023 ile 8 Aralık 2023 tarihlerinin arasındaki mesai saatleri içinde Karatay Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvuru randevusu sırasında adayın boy ve kilo ölçümleri Toplum Hizmetleri Binası Sosyal Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı aracılığıyla Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından alınacaktır.

Eksik bilgi, belge veya yeterli niteliklere sahip olmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvurunun kişinin kendisi tarafından yapılması gerekmektedir. Başvuruların şahsen yapılması gerekiyor. Posta ya da e-posta yolu ilke yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Zabıta Memuru alımında sözlü ve uygulamalı sınav gerçekleştirilecek

25 Aralık 2023'te sabah 9.00'dan itibaren Karatay Belediyesi Akçeşme Mahallesi, Garaj Caddesi, No:5 Karatay/KONYA adresinde sözlü ve uygulamalı sınav gerçekleştirilecek. Sözlü ve uygulamalı sınavların aynı gün tamamlanamaması halinde sınav ertesi gün devam edecektir.

Sınav konuları:

1. Sözlü Sınav:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

2. Uygulamalı Sınav:

Bu, bir işle ilgili özel bilgi ve becerilerin ya da sportif dayanıklılık şeklinde özelliklerin ölçülmesiyle yapılabilir.