Konya’da iş yeri hesabını kopyalayan dolandırıcılardan 10 milyon liralık vurgun!

Konya’da iş yeri hesabını kopyalayan dolandırıcılardan 10 milyon liralık vurgun!
Konya'da bir kadın giyim mağazasının sosyal medya hesabı klonlanarak 4 bin kişinin yaklaşık olarak 10 milyon TL dolandırıldığı öğrenildi. Firma sahibi hukuk mücadelesi başlattı.

Konya'da dolandırıcılar, işyerlerinin sosyal medya hesaplarını kopyalayarak 4 bin kişiyi yaklaşık 10 milyon lira gibi bir rakamda dolandırdılar.

“Ürünleri indirimli fiyatlarla satıyoruz"

Selçuklu ilçesinde kadın giyim mağazası sahibi Haydar Sular, 27 Kasım'da bir sakinin kendisini araması ve sipariş ettiği ürünün gönderilmemesinden şikayetçi olması üzerine iş yerine ait sosyal medya hesabının bir başkası tarafından kopyalandığını tespit etti. Daha sonra binlerce vatandaş, şirketinin sosyal medya hesaplarından dolandırıcıların kopyaladığı "İndirimli ürünler satıyoruz" mesajını yayınladı.

Firma sahibi Sular, yaptığı açıklamada kendisine ulaşan mağdurların sayısının 4 bin kişi civarında olduğunu aktardı.

Konya’da iş yeri hesabını kopyalayan dolandırıcılardan 10 milyon liralık vurgun!

10 MİLYON TL'LİK VURGUN

Bu süreçte ciddi kayıplar yaşadıklarını belirten Haydar Sular, “Tahminlerimize göre dolandırıcılar bu yöntemle yaklaşık 8 ila 10 milyon lirayı hesaplarına aktardı. Pahalı ürünleri düşük fiyata satıp insanları kandırıp ikna ettiklerini iddia ediyorlar” dedi.

Sular'ın avukatı Sena Tan, müvekkilinin ticari marka haklarının ve kişisel verilerinin bu süreçte ihlal edildiğini söyledi. Olaydan iki gün sonra savcılığa giderek uç duyurusunda bulunduklarını belirten Tan, şöyle konuştu: "İş yerinden arayan mağdurlarla vaka numarasını paylaşarak bunu bildiriyoruz. Müvekkilim işini yapamadı. Sürekli olarak sıkıntılı vatandaşlara derdini anlatmakla meşguldü. Dolandırıcıların kullandığı 11 IBAN numarasını ve bu numaraları kullanan bazı kişilerin bilgilerini savcılığa bildirdik. Bu hesaplardan bazıları engellendi, bazıları ise halen araştırılıyor"