Konya'da kaçakçılığa yönelik düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalandı!

Konya'da kaçakçılığa yönelik düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalandı!
Konya'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği kaçakçılık operasyonunda 10 şüpheli yakalandı.

Konya'da düzenlenen organizasyonda Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent girişinde park halindeki bir kamyonda gümrükten kaçırılan 100 litrelik 28 bin şişe akaryakıt ele geçirdi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Polis ekibi, 1.100 sahte etiket ve 225 litre etil alkol ile birlikte 106 alkol seti ve 7 şişe sahte alkollü içecek ele geçirdi. İşyerleri, konutlar, araçlar vb. yerlerde arama yapılırken 2 şüphelinin sahte alkollü içecek üretip sattığını tespit etti.

Konya'da kaçakçılığa yönelik düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalandı!

Sigara üretimi ve satışının yapıldığı adreste, gümrükten kaçırılan 6.000 paket 85 adet sigara, 159.600 adet boş tüp (filtrelenmiş tütün kağıdı), 60 bin 900 adet dolu sigara ve 76 kg kıyılmış tütün, 18 kg nargile tütünü ve 4 adet havalı sigara ele geçirildi. Bir sigara kompresörü ile 3 sigara makinesine el konulurken, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Gümrüklerde sosyal medya üzerinden kaçakçılıkla mücadele kapsamında cep telefonu satışı çerçevesinde ise Selçuklu ve Karatay ilçelerinde belirli adreslerde yapılan aramalarda 13 cep telefonu 26 cep telefonu aksesuarı ele geçirilirken 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kaçakçılıkla mücadele kanununu ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 10 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.