Konya'da kan donduran olay! Çobana cinsel istismarda bulunan şahıslara 14'er yıl hapis

Konya'da kan donduran olay! Çobana cinsel istismarda bulunan şahıslara 14'er yıl hapis
Konya’da sürü sahibi olan 2 şahıs, İ.B. adlı bir çobanı önce darp edip daha sonrasında da cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla hakim karşısına çıktılar. “Şeytana uyduk” şeklinde ifadeler kullanarak kendilerini savunan İ.K. ve H.O., 14 yıl'er yıl 8’er ay hapis cezası aldılar.

Kan donduran olay, 2022 yılı Mayıs ayında Beyşehir ilçesinde gerçekleşti.

İddiaya göre; İ.K. ile ortağı H.O.'nun sürüsünü otlatan çoban İ.B. (22), sürü sahiplerinin 1 keçisini ve 2 koyununu kaybetti. Sürünün sahipleri İ.K. ile H.O., durumu öğrendikten sonra İ.B’nin yanına giderek kaybolan hayvanların parasını istediler. Çoban, bu parayı veremeyeceğini söyledikten sonra İ.K. ve ortağı H.O., sinirlendiler ve İ.B,’yi önce daro edip daha sonra cinsel istismarda bulundular.

Farklı saatlerde gerçekleşen cinsel saldırıları cep telefonlarına kaydeden şahıslar, çobanı görüntüleri yayınlamakla tehdit ettiler. Ayrıca H.O, İ.B.'nin çoban olarak sürekli yanlarında kalacağını belirten bir belge imzalamasını istedi. Belgede, 1çoban İ.B.'nin 12 Aralık 2023 tarihine kadar sürü sahiplerinin yanlarında kalması, o tarihten önce gitmesi halinde de 20.000 ila 50.000 lira arasında para ödemek zorunda kalacağı yazıyordu.

OLAY, CEP TELEFONU ARIZA YAPINCA ORTAYA ÇIKTI

İ.K., cep telefonunda meydana gelen arızayı tamir etmesi için yakın arkadaşı M.O.'nun yanına gitti ve ondan yardım istedi. M.O. ise sorunu çözmek için telefonu test ederken İ.K. ve ortağı H.O.’nun İ.B.'ye karşı cinsel istismarda bulundukları ana ait olan kamera kaydıyla karşılaştı. M.O. hemen arkadaşları Ö.K. ile M.G.’yi yanına çağırdı ve İ.K. ve H.O.’yu bulundukları yerde darp ederek ellerini bağladılar ve jandarmaya teslim ettiler. Mahkemeye çıkarılan İ.K. ile H.O., Beyşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İ.K. ile H.O. ile ilgili Cumhuriyet Seydişehir Başsavcılığı'nca bir iddianame hazırlandı. Davanın detaylı bir şekilde anlatıldığı iddianamede, şüphelilerin el konulan cep telefonları incelendiğinde cinsel saldırı videolarının ve çok sayıda mağdurun pornografik içerik içeren videolarının ortaya çıktığı belirtildi. Ayrıca bir telefon görüşmesinde I.K. ve H.O. İ.B. ile arasında yazışmaların olduğu söyleniyor. ve onu para karşılığında başka biriyle seks yapmaya zorlamayı planladıklarını anlatıldı.

"Kadın kıyafetleri giydirip cinsel davranışlarda bulunuyorlar"

Çoban İ.B. ise, savcılıktaki ifadesinde, “Kayıp koyun ve keçileri satın almak için benden para istediler. Veremeyeceğimi söyleyince ikisi de cinsel saldırıda bulundu. Beni buna zorlamaya çalıştılar, cep telefonlarıyla kaydettiler. Bana sözleşme imzalattılar. Kur’an-ı Kerim’e dokunup bana yemin ettirdiler. Annemle kız kardeşimi de getirmem için bana yemin ettirdiler. Beni dövdüler, şantaj yaptılar, şikayet edersem görüntüleri sosyal medya hesaplarında yaycaklarını söylediler. Bazen kadın kıyafetleri giydirip cinsel saldırıda bulunuyorlardı. Bu yüzden şikayet edemedim." dedi.

“ŞEYTANA UYDUK”

I.K. ve H.O.'nun ise verdikleri ifadede İ.B.'ye karşı gerçekleştirdikleri cinsel saldırıya yönelik 'şeytana uyarak' ifadelerini kullandıkları öğrenildi. Şahıslar, şantaj yapmadıklarını ve görüntüleri kimseyle paylaşmadıklarını anlatarak suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kesin duruşmada sanık I.K. H.O. Hakim huzuruna çıktı. Son söz sanıklardan İ.K. ile H.O.'ya sorulurken her iki sanığın da savunmasında pişman olduklarını söyledikleri kaydedildi. İ.K. ile H.O., mahkeme tarafından 14 yıl'er yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldılar.