Konya’da kar hasreti sona eriyor! Uzmanlar tarih verdi..

Konya’da kar hasreti sona eriyor! Uzmanlar tarih verdi..
Meteoroloji haftalık tahminlerini açıklarken Konya'da kar hasretinin de sona ereceğini bildirdi ve tarihi duyurdu. Kent genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteorologlar merkeze yağan karın 15 santimetrelik bir örtü oluşturabileceğini söylüyor.

Konya'ya kar ne zaman yağar sorusu cevaplandı. Hem meteorologlar hem de amatör hava tahmincilerinin tahminlerine göre, 10-11 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında şehir merkezi dahil şehrin her yeri yoğun kar yağışından etkilenecek.

"Konya'da hava durumu güncellendi"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Konya ve ilçelerine ilişkin 5 günlük ve haftalık hava tahminlerini güncellendi. Sonuç olarak; Konya yarından itibaren sağanak yağıştan etkilenecek. Cuma günü hafif yağmurun Pazar ve Pazartesi günü bazı bölgeleri etkilemesi bekleniyor.

KONYA’YA KAR YAĞACAK!

Yağmur kent genelinde 9 Ocak günü yeniden başlayacak, ancak 10 ve 11 Ocak'ta kara dönüşecek. Konya'nın merkez dahil geneline yoğun kar yağacak.

"5 ila 15 cm kar birikme ihtimali var"

Ağırlıklı olarak Konya'nın hava durumunu tahmin eden amatör hava tahmincilerinden Kuttusi Demir, çarşamba ve perşembe günleri il genelinde kar yağışının görülebileceğini, kar miktarının 5 ila 15 cm arasında olabileceğini söyledi.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK!

Meteoroloji'nin haftalık hava tahmininde "Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların Salı gününden itibaren kuzeybatıdan başlayarak kuzey, orta ve batı bölgelerde belirgin şekilde düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

Konya ve ilçelerinde 5 günlük hava tahmin raporu:

Konya ve ilçelerinde 5 günlük hava tahmin raporu

Konya ve ilçelerinde 5 günlük hava tahmin raporu

Konya ve ilçelerinde 5 günlük hava tahmin raporu