Konya'da kiralık ev fiyatları uçuyor! 25-30 bin bandına çıktı..

Konya'da kiralık ev fiyatları uçuyor! 25-30 bin bandına çıktı..
Konya'da kiralık ev bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Kira fiyatları son zamanlarda iyice uçarken Meram bölgesindeki kiraların 25-30 bin bandına çıktığı öğrenildi.

Enflasyon, dengesiz konut arz ve talebi ve serbest piyasa koşulları konut fiyatlarını yukarı çekerken, kiralık konutta büyük sorunlar yaşanıyor. Konya'da düğün sezonu açılırken, kiralamak için altına hücum olurken, sınırlı sayıda daireler için de yüksek kiralar talep ediliyor.

Konya'da kira fiyatlarının her geçen gün çok farklı seviyelere çıkarak gençleri düğünlerini kutlamaktan vazgeçiriyor. Meram'da 4+1 ve 5+1 kiralık daire fiyatları, tanınmış bir kiralama departmanının internet sitesindeki fiyatlarına göre 25.000 lirayı geçiyor.

Konya'da kiralık ev fiyatları uçuyor

FAHİŞ KİRA ARTIŞINDAN EN ÇOK GENÇLER MEMNUN DEĞİL

Bugünkü durumda kiralık konutta 3 asgari ücret talebi vatandaşları çileden çıkarırken, barış ve sevgi iklimi şeklinde tanımlanan Konya'nın Mevlana ilçesinde de gözlemlenebilen fahiş kira fiyatları gündeme geldi.

3+1 bir daire ise konumuna göre 14.000 ila 15.000 lira arasında değişiyor. Evlenme hayallerini bile bütçelerine uygun kiralık daire bulamadığı için ertelemek zorunda kalan gençler, "çok acil bir durumda devletin müdahale etmesini" talep ediyor.