Konya'da kurulan Bangladeş hatıra ormanında fidanlar toprakla buluşturuldu!

Konya'da kurulan Bangladeş hatıra ormanında fidanlar toprakla buluşturuldu!
Bangladeş'in kurucusu olan Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman'ın anısına, Bangladeş'in Konya Fahri Konsolosluğu, Konya Orman Müdürlüğü'ne bağlı evre Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin (ÇEKUD) iş birliğiyle kurulan hatıra ormanına yaklaşık 2 bin çam ve sedir ağacı dikildi.

Selçuklu İlçesi Çandır Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim programına Bangladeş'in Türkiye Büyükelçisi olarak bulunan Amanul Haq ve Bangladeş'in Konya Fahri Konsolosluk görevindeki Deniz Bulkur'un yanı sıra Selçuk Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Emrullah Eken ve İl Orman Bölge Müdürü Cafer Bal katılım gösterdi. Fifan dikim programında ayruca ÇEKUD İl Temsilcisi Konya Ali Ağar ile birlikte Selçuk Üniversitesiyle diğer üniversiteler ve lise kademelerinde eğitim alan Bangladeşli öğrenciler de katıldı.

İl Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, fidan dikimi programında bir konuşma yaptı ve konuşmasında “Konya'da eğitim alan angladeşli öğrencilerle hatıra bırakmak için bu etkinliği düzenledik. 2 hektar alana 2 bin çam ve sedir ağacı diktik. Bangladeşli öğrencilerimiz, Türkiye ile Bangladeş arasındaki dostluk ve kardeşliği güçlendirmek amacıyla fidan diktiler. Bu ormanı gelecekteki nesillere anı olarak bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Konya'da kurulan Bangladeş hatıra ormanında fidanlar toprakla buluşturuldu

Bangladeş'in Türkiye Büyükelçisi Amanul Haq, törende yaptığı konuşmasında ise memnuniyetini dile getirdi ve "Bu bizim için çok önemli bir olay. Bugün Bangladeş'in bağımsızlığının 52. yıl dönümü. Bu ormanın hem dünyanın yeşillenmesi durumuna hem de iklim sorununa fayda sağlamasını diliyorum. Aynı zamanda Bangladeş ile Türkiye arasındaki kardeşliğin de sembolü olacak” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ile ÇEKUD gönüllüleri çam ve sedir ağacı toprağa dikerek üzerlerine ilk hayat veren suyu döktüler.

Konya'da kurulan Bangladeş hatıra ormanında fidanlar toprakla buluşturuldu