Konya'da meslektaşını katleden çaycı, vahşi cinayeti nasıl işlediğini tek tek anlattı!

Konya'da meslektaşını katleden çaycı, vahşi cinayeti nasıl işlediğini tek tek anlattı!
Konya'da kahvehane sahibi 30 yaşındaki Ali Osman Kurt, husumet yaşadığı 42 yaşındaki meslektaşı Yıldırım Uyan'ı öldürüp dağlık bir alana gömdü. Tutuklanan şüpheli, polise verdiği ifadesinde kanlı olayı detaylı bir şekilde anlattı.

Konya'nın Güneysınır ilçesinde ikamet eden ve bir süredir kayıp olan kahvehane sahibi Yıldırım Uyan'ın (42) öldürüldüğü, olayla ilgili olarak meslektaşı Ali Osman Kurt'un gözaltına alındığı öğrenildi. Tutuklanan Kurt, trafik kazası sonrasında Uyan'ı öldüresiye dövdüğünü ve cesedini de yakmaya çalıştığını polise verdiği ifadede itiraf etti.

"Ailesi kayıp başvurusunu yaptı"

17 Ocak'ta Günaysınır'da yaşayan Ali Osman Kurt ve meslektaşı Yıldırım Uyan, iş meselesi nedeniyle tartışmaya girdi. Kavga sırasında Uyan, Kurt'un kafasına sert bir cisimle vurdu ve yaraladı.

Taraflar olayla ilgili birbirlerine şikayette bulundu. Ali Osman, 1 Şubat'ta yol kenarında yürüyen Kurt Yıldırım Uyan'a aracıyla çarptı. Kurt, Uyan'ı sokağa attıktan sonra sopayla dövdü, ellerini ve ayaklarını bağladı ve arabasına götürdü. Öldüğünü anlayınca Uyan'ın cesedini dağlık alandan gömdü.

Konya'da meslektaşını katleden çaycı, vahşi cinayeti nasıl işlediğini tek tek anlattı

Yıldırım Uyan'ın babası Ali Uyan'ın 3 Şubat'ta polis merkezine giderek, oğlu Yıldırım Uyan'dan iki gündür haber alamadığını söylediği öğrenildi. Polis daha sonra Uyan'ın çevresindeki kişilerin ifadelerini alarak Uyan'ın son olarak Bozkır Caddesi’nde görüldüğünü tespit etti. Yola kurulan güvenlik kameralarını inceleyen ekip, Ali Osman Kurt'un otomobiliyle Yıldırım Uyan'a çarpıp öldürdüğünü belirledi.

Gözaltına alınan Kurt, ilk sorgusunda bunu yalanladı. Kurt daha sonra yaptığı açıklamada suçunu itiraf ederek şunları söyledi:

"Daha önce iş yüzünden kavga etmiştik. Bana, aileme zarar verdiğini sanıyordum. Olay günü onu arabamla takip ettim. Önce arabamla ona çarptım. Daha sonra demir çubukla ona vurdum. Ellerini ve ayaklarını bağladım, arabama bindirdim. Onu dağda yakmak istedim ama başarısız oldum. Sonradan da gömdüm"

Konya'da meslektaşını katleden çaycı, vahşi cinayeti nasıl işlediğini tek tek anlattı

TUTUKLANDI

Yıldırım Uyan'ın cesedi Ali Osman Kurt'un belirttiği yerde bulundu. Ali Osman Khat, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilirken, şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.