Konya'da Mevlana konulu yarışmanın para ödülü Filistinli çocuklara gidecek!

Konya'da Mevlana konulu yarışmanın para ödülü Filistinli çocuklara gidecek!
Dünya Mevlana Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı sponsorluğunda düzenlenen Mevlana temalı şiir yarışmasının büyük ödülünün Filistinli çocuklara verilmesine karar verildiği öğrenildi.

Dünya Mevlana Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı'nın başkanlık görevini yürüten Hakkı Özsoy, İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programda bir konuşma yaptı ve konuşmasında Hazreti Mevlana ile genç yaşta tanıştığını ayrıca Mevlana araştırmacılarından birisi olan R.A.Nicholson'ın kitaplarının sayesinde hayranlığını devam ettiğidiğini söyledi.

Hakkı Özsoy, konuşmasının devamında yaklaşık olarak 30 yıldır Meram ilçesinde bulunan dergahlarda Mesnevi öğretisi ile uğraştığını anlatırken "Kur'an-ı Kerim'i ve Hz. Mevlana'yı uygulamaya çalışıyoruz. İslam ancak yaşayarak öğrenilir. Mevlana Allah'ın mutlak dostudur. Vakıf olarak Mevlana'yı orijinal hali ile sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

Konya'da düzenlenen o yarışmadaki para ödülü Filistinli çocuklara gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 yılının "Mevlana Yılı" ilan edilmesi kararının alındığını aktaran Özsoy, derneğin bu yıl da böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldığını anlattı.

Konuşmanın ardından yönetim kurulu üyeleri, 410 kişinin katılım gösterdiği yarışmada dereceye girenlere verilecek olan para ödülünün Filistin'deki çocuklara verilmesine karar verdi.

Yarışmanın ikincisi Emre Tekin olurken, üçüncüsünün İbrahim Şaşma olduğu belirtildi. Yarışmada ayrıca üç mansiyon ödülü de verildi. Programa vakıf yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.