Konya’da okul müdürleri toplandı! Devamsızlığı olan öğrenciler takip edilecek

Konya’da okul müdürleri toplandı! Devamsızlığı olan öğrenciler takip edilecek
Konya'da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Murat Yiğit, ortaokul müdürleriyle çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda katılım yönetimi başta olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı.

Konya'da ortaöğretim kademesinde olan tüm müdrülerle 22, 27 ve 28 Aralık tarihlerinde online toplantıyla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, katılım yönetimide dahil olmak üzere farklı konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Din Eğitimi Müdürlüğü'ne bağlı okul müdürlerinin katıldığı toplantıda ana konu ise devamsızlık takibiydi.

Konya’da okul müdürleri toplandı! Devamsızlığı olan öğrenciler takip edilecek

Murat Yiğit, toplantıda, iki günden fazla devamsızlığı olan öğrencilerin okulda oluşturulan önleyici izleme komitesi tarafından takip edilmesi gerektiğini açıkladı. Yapılan çalışmaların aylık olarak raporlanması, öğrenci ve velilere gereken uyarıların yapılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, İl Milli Eğitim'de şube müdürü olarak görevli Nizamettin Doğan, burada yaptığı konuşmasında 'Güvenli Okullar Projesi' çerçevesinde yapılan çalışmaları, sınavda başarısız olan öğrencilere yönelik çalışmaları, öğrenci transferlerini, sosyal aktivite modüllerinin aktif kullanımını, destek ve eğitimleri anlattı. Doğan, ayrıca Dilimizin Zenginlikleri Projesi konularıyla ilgili de bilgilendirmeler yaptı.