Konya'da Organize Sanayi Bölgesi kadın ustalara emanet!

Konya'da Organize Sanayi Bölgesi kadın ustalara emanet!
Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette olan MVD Makina, orta ve üst düzey vasıflı personel sorununu ortadan kaldırabilmek adına firma bünyesinde bir akademi kurarken fabrikada eğitim alıp mezun olan 15 kadın, şirkete istihdam edilme fırsatı buldu.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki MVD Makina, sac işleme sektörü çerçevesinde “CNC abkant presler”, “fiber lazer makinalar”, “CNC giyotin kesim makinaları”, “CNC zımba presleri” ve “plazma kesim makinaları” üretmektedir. Orta düzey ve kalifiye personel sorununu ortadan kaldırmak ve aynı zamanda kendi personelini yetiştirebilmek adına şirket bünyesinde akademi kurmuştur.

Başvuruları ilan yoluyla değerlendiren şirket, uygun adaylara üretim teknolojisi alanında 3 ay teorik eğitim sonrasında tezgah başında staj yapma olanağı da sunuyor. Şirket, stajyerlerin fabrikaya girdikleri ilk günden itibaren maaşlarını ve sigortalarını ödüyor ve fabrikada yeterlilik sınavını geçenleri işe alıyor.

Konya'da Organize Sanayi Bölgesi kadın ustalara emanet

Farklı eğitim ve mesleklerden çok sayıda kişinin katıldığı kursa kadınların da büyük ilgi gösterdiğini belirtmekte fayda var. Bugüne kadar kursu başarıyla tamamlayıp mezun olanlar ile birlikte 9 dönem eğitim alan 15 kadın fabrikada çalışmaya başladı.

"İŞ GARANTİLİ KURS İLE 15 KADIN USTA OLDU"

Şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet İnan, söz konusu çalışmalar hakkında açıklama yaparken işleme makineleri üretimi yaptıklarını ve ihracata yönelik çalıştıklarını aktardı. Şirkete orta düzey personel ve vasıflı eleman alımı için akademi kurduklarını söylşeyen Mehmet İnan, şöyle konuştu:

"İki yıl öncesinde başladık. Adayları gazete ilanıyla değerlendiriyor ve 15 kişilik bir grupla eğitimlere başlıyoruz. Teknik öğretmenler çok etkili anlatıyor. Sabah derslere, öğleden sonra seminerlere katılıyorlar. Üç ay sonra fabrikada tam zamanlı çalışmaya başlıyorlar. Bu dönem sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. İstihdam garantili eğitim. Şu anda 15 kadın stajyerimiz çalışıyor.Daha önce herhangi bir mesleği olmayan, üniversitenin farklı bölümlerinden mezun olup profesyonel hayata başlayamamış kişiler buraya başvurdu ve iş buldu."

“KADINLARLA BİRLİKTE İŞ YERİNDE DİSİPLİN GELDİ"

Konya'da Organize Sanayi Bölgesi kadın ustalara emanet

Profesyonel kadınların verimliliği artıracağını belirten İnan, “Kadınların da katılımıyla işyerlerine disiplin geldi. Kaynak yapar, montaj yapar, boyar, freze makinelerini kullanır ve CNC makinelerinde çalışırlar. Bazı departmanlarımızda vardiyalı çalışıyorlar. Bu çalışmayı herkese tavsiye ediyorum. Personel eğitilmelidir. Elbette bu maliyetli bir çabadır. Akademide öğretilen şey, bilginin fabrika üretimine yönlendirilmesidir" dedi.

MAVİŞ UZMAN PERSONEL EĞİTİMİ

İki yıl önce kursa kaydolduktan sonra fabrikada CNC ustası olarak çalışmaya başlayan 33 yaşındaki Maviş Aras, "Sosyoloji diplomam var. Alında keşke daha öncesinde başvursaydım. CNC operatörüyüm ve aynı zamanda aile ekonomisine de katkıda bulunuyorum. Hiçbir şey bilmiyordum ama kurstan sonra atölyede fazla mesai yaparak ticareti öğrendim. Artık sahibi olduğum için çalışanlara eğitim veriyoruz. Teknik çizimlere göre istenilen parçaları üretiyorum" diye konuştu.

Konya'da Organize Sanayi Bölgesi kadın ustalara emanet

Konya Teknik Üniversitesi'ne bağlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun Kimya ve Kimyasal Proses Teknolojisi mezunu olan 25 yaşındaki Merve Yüksel, kurstan sonra 10 ay önce işe başladığını belirterek, “Katılırken uzman oldum. eğitim kursunda. MVD Academy tarafından kuruldu. Hemen makinede çalışmaya başladım ve freze makinesinin başına geçtim. Herşey iyi gidiyor. Kolayca program yazabilirim. Freze makineleri istenilen parçanın teknik resim ve ölçülere göre üretilmesini sağlar. Bu parçalar aynı zamanda montaja da gider. Burada çalışmak harika" şeklinde konuştu.