Konya'da oynanacak olan Türkiye-Letonya Milli maç için nefesler tutuldu!

Konya'da oynanacak olan Türkiye-Letonya Milli maç için nefesler tutuldu!
Milli futbol takımı, 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası'nın (EURO 2024) elemelerinde D Grubu 7. ayağında yarın Konya'da Letonya ile karşılaşacak.

Hırvatistan'ı deplasmanda yenerek grup zirvesine yükselen milli futbol takımı, yarın Letonya'yı yenmesi halinde gruptaki son maçı öncesi EURO 2024'e katılmaya hak kazanacak.

Konya'da Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.45'te başlatılacak. Maç TRT 1'den canlı yayınlanacak. Maçta Arnavutluk Futbol Federasyon hakemlerinden Enea Jorgji düdük çalacak. Maçta Denis Rexha ile Ridiger Çokaj, yardımcı hakem olarak görev alırken, Florian Lata ise dördüncü hakem olacak.

Aynı gün grubun diğer maçında Galler, Hırvatistan ile karşılaşacak. 7. maç gününde D Grubu'ndaki diğer ekip Ermenistan günü pas geçecek.

"Zafer onlara EURO 2024 bileti verecek"

Konya'da oynanacak olan Türkiye-Letonya Milli maç için nefesler tutuldu

Grupta 13 puan ile lider konumda olan Türkiye, diğer maçların sonuçları ne olursa olsun puanını 16'ya çıkarması halinde grubu ilk ikiye geçerek EURO 2024'e biletini garantileyecek.,

Hırvatistan, bir maç kaybettikten sonra D Grubu'nda 10 puan ile ikinci sırada bulunuyor. Grupta yedişer puana sahip takımlar, birer maç kaybeden ve üçüncü ve dördüncü sırada yer alan Ermenistan ve Galler'den oluşuyor. Sırada. Final maçında Ermenistan'ı yenen Letonya 3 puanla son sırada yer alıyor.

Ay Yıldızlı ekip, gruptaki maçları 21 Kasım'da Galler ile karşışacağı deplasman maçıyla tamamlayacak.

Diğer taraftan; EURO 2024'e katılacak olan 20 takımın belirleneceği grup aşaması maçları 16-21 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında oynanacak maçlarla sona erecek. 10 takım arasında ilk iki sırayı alan takımlar ise EURO 2024'e katılmaya hak kazanacak.