Konya'da Şebi Arus hazırlıkları tamamlandı!

Konya'da Şebi Arus hazırlıkları tamamlandı!
Konya, Hazreti Mevlana'nın 750. doğum yıldönümünün uluslararası alanda anılması için tüm hazırlıkları tamamladı. Şeb-i Arus bu yıl için 7-17 Aralık tarihlerinin arasında düzenlenecek. Ayrıca dünyaca ünlü sanatçı Alireza Ghorbani'nin konseri de verilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Abdüssettar Yarar, Hz. Mevlâna’nın doğumunun 750. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, anma töreni olarak düzenlenecek olan Şeb-i Arûs programının, başlangıç tarihinin 7 Aralık olduğunu belirterek etkinliklerin 17 Aralık gününe kadar devam edeceğini söyledi. Yarar, programın “Vuslat Vakti” mottosu ile gerçekleştirileceğini de ifade etti.

Konya Valiliği ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan program, 7-17 Aralık tarihleri ​​arasında her akşam saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda gerçekleştirilece. Ayrıca ek olarak da hafta sonları saat 14.00’de ise Semâ Âyin-i Şerîf programlarının icra edileceği bildirldi.

Konya'da Şebi Arus hazırlıkları tamamlandı!

Alirıza Ghorbani Konya'da konser verecek

Ayrıca dünyaca ünlü manevi müzik sanatçısı Alireza Ghorbani, birleşmenin 750. yılını anmak amacıyla 12 Aralık Salı ile 5 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Salonu'nda konser verecek.

ŞEBİ ARUS Bilet Satışları 2023

Etkinliğin biletleri www.biletinial.com platformundan satın alınabilecek. Birleşmenin 750. yıldönümünü anma etkinliklerinin ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacak.