Konya’da soğuk havalara karşı uzmanından doğalgazda tasarruf uyarısı!

Konya’da soğuk havalara karşı uzmanından doğalgazda tasarruf uyarısı!
Konya'da kış yaklaşırken doğalgaz sorunu yetmezmiş gibi eski kombilerin satışı da gündemde. Rafet Ergin, insanların yoğuşmalı kombi kullanımına öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

Konya'da kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar doğalgaz ile kombi alımına akın ediyor. Konya Bedesten Çarşısı esnafından Rıfat Ergin, kombi alırken markaya dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Piyasada stokta bulunmayan kombilerin satışları oldukça arttı. 10 ya da 20 yıllık kombiler eski fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Bunun mutlaka dikkate alınması gerekiyor. İnsanların yoğuşmalı kombi kullanımına öncelik vermesi gerekiyor” dedi.

Konya’da soğuk havalara karşı uzmanından doğalgazda tasarruf uyarısı

Hem faturalardan tasarruf etmek aynı zamanda da ideal ısıya kadar ısıtmak için radyatörlerin kış aylarından önce temizlenmesini öneren Ergin, "Kış ayına girmeden önce kombi ve hibrit tesisatlarda bakım yapılması şart." uyarısında bulundu.

Tasarruf etmenin bir diğer yolunun da termostatik vana takmak olduğunu belirten Rıfat Ergin, şöyle konuştu:

“Termostat vana kullandığınızda su akışını sıcak değişimlerine göre ayarlayarak oda sıcaklığını kontrol altında tutumuş olursunuz. Böylece kombinizin ilk bakımını yapıp ardından termostatik vana taktığınızda faturada net değişiklikler göreceksiniz.”