Konya'da sosyal medya üzerinden satış yapan kaçakçılara baskın!

Konya'da sosyal medya üzerinden satış yapan kaçakçılara baskın!
Konya'da gümrük kanunlarına göre yasa dışı olan elektronik sigara ve cep telefonunun yanı sıra kozmetik ürünlerini sosyal medya üzerinden satan kaçakçılara operasyon düzenlendi. Düzenlenen baskında piyasa değeri yaklaşık milyon lirayı aşan kaçak mallara el konulurken, 8 şüphelinin gözaltına alındığı ve hakklarında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Konya polis ekipleri kaçakçılarla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Son soruşturmada gümrükten kaçırılan malları sosyal medya üzerinden satan bir şüphelinin izine rastlandı.

Karatay, Meram, Selçuklu ilçelerinin bazı bölgelerinde şüphelilere ait olduğu belirlenen 5 ev ile birlikte 4 iş yerinin, 2 deponun ve 2 aracın olduğu belirlenirken bu adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenerek operasyon yapıldı.

Konya'da sosyal medya üzerinden satış yapan kaçakçılara baskın

"Piyasa değeri 3 milyon TL"

Baskında toplamda 695 bin boş tüp, 762 e-sigara, 5 bin sahte TAPDK bandı, 1 bin 815 e-likit, 180 litre e-sigara aroması, 4 bin 623 paket sigara gümrükten kaçırıldı. 577 kozmetik ürün ve 38 poşet gümrükten çıkarıldı. Telefon, 57 cep telefonu aksesuarıyla beraber 9 akıllı saatin ele geçilldiği bilgisi paylaşıldı.

8 şüpheli tutuklandı

Ele geçirilen ürünlerin ise piyasadaki değerinin 3 milyon liranın üzerinde olduğu belirlendi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.