Konya’da tahta kurusu alarmı! Evleri istila ediyorlar..

Konya’da tahta kurusu alarmı! Evleri istila ediyorlar..
Konya'da son dönemde evlerde tahta kurusu böceği sorununun arttığı biliniyor. Konya'nın öğrenci dostu mağazalarında geri dönüşüm devam ediyor. Kullanılmış eşyalardan nakliyeye ve hatta evdeki tahta kurularına kadar çözüm hizmetleri sunuyor.

Konya merkeze bağlı olan Bosna Hersek'in yoğun bir şekilde öğrenci yaşadığı bölgede spotçuluk ve nakliyecilik işi yapan Hamdi Albayrak, öğrencilere evlerinde yardımcı oluyor. İşler yavaşlasa da aynı hızla yoluna devam eden Albayrak, "Gayrimenkul ve kira fiyatlarının son dönemde artmasıyla birlikte evde kalan öğrenciler güvenecek yer bulamıyor." derken KYK yurduna veya özel yurtlara başvurmaları gerektiğini vurguladı.

KONYA’DA TAHTA KURULARI ÇOK YAYGIN

Konya’da tahta kurusu alarmı

Tahta kuru sorununun Konya'daki evlerde başladığını söyleyen Albayrak, “Tarım Bakanlığı onaylı ilaçları alıp sorun yaşayan müşterilerimizin evlerine ilaçlıyoruz. Tahtakuru problemini çözmeye çalışıyoruz. Kollarda, bacaklarda ve yüzdeki kırmızı lekelerin tahta kurusundan olduğunu düşünüyoruz. Bu parazitler insan kanı ile beslenirler. Isırıklar kaşıntılıdır ancak zararsızdır. Tahtakuruları sadece 5 mm boyutunda, düz, oval şekilli haşerelerdir. Yatak böcekleri karanlığı sever. Bu kahverengi böcekler gün boyunca şilte ve çarşaf gibi karanlık yerlerde saklanırlar veya çatlak ve yarıklarda yaşarlar. Bu haşerelerle mücadele etmek gerekiyor. Konya`da çok yaygınlaştı. 2 ile 5 yıl arasında herhangi bir yüzeye, habitata veya mekana çıkmadan yaşayabilen bu canlıları yok etmenin birçok yolu var. Biz bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

SPOTÇULUK BİR GERİ DÖNÜŞÜM TÜRÜDÜR

Satış öncesi eşyaların dezenfekte edilmesine büyük önem verdiğini belirten Albayrak, şöyle konuştu: “Kullanılmış mobilya, sehpa, dolap, koltuk ve masa alıyoruz. Önce sterilize ediyoruz sonra tamir ediyoruz. Tadilat, boya ve temizlik işlemleri tamamlandıktan sonra evini seven öğrencilerinize uygun fiyatlarla satışını gerçekleştireceğiz. Bir nevi bizler geri dönüşümcülük yapıyoruz."