Konya’da ucuz ekmek satılan büfelerin satış noktaları genişliyor!

Konya’da ucuz ekmek satılan büfelerin satış noktaları genişliyor!
Konya'nın ucuz ve aynı zamanda kaliteli ekmek markası olarak bilinen Fenni Fırın'ın satış noktası sayısını ikiye katlama kararı aldığı öğrenildi. Başkan Uğur İbrahim Altay, “Halkımızın büfeye talebi yoğun” diyerek üretim kapasitelerini 160 bine çıkaracaklarının müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Konya halkına ucuz ve hijyenik ekmek sunmak amacıyla kurduğu tesis, kısa süre içinde büyük ilgi görürken bir Konya markası haline geldi. 75 milyon liralık yatırımla kurulan Fenni Fırın Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmekler mahallelilere ulaştırılıyor.

BÜFE SATIŞ FENNİ FIRIN SAYISI İKİ KAT ARTACAK

Konya’da ucuz ekmek satılan büfelerin satış noktaları genişliyor

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son dönemde yapılan çalışmaları anlatırken özellikle Fenni Fırın'ı takdir ederek, “Fenni Fırın adında bir ekmek fabrikasını kurduk. İsmin sembolik anlamda önemli olduğunu düşünüyorum. 80 bin ekmek üretim kapasitesi var ama şu anda günde 50 bin ekmek üretip 5 liradan satıyoruz. Şimdi yeni bir hat inşa etmeye başladık. Haziran ayında tamamlanacak. Halkımızın büfeye ciddi bir ihtiyacı var. Biz de bunun farkındayız. Sürekli notlar alıyoruz. 80 bin üretime bir 80 bin daha ekliyoruz ve merkezdeki ekmek üretim kapasitemizi 160 bine çıkarıyoruz. Mevcut büfe sayımız ise genişleyecek. Hem fırıncılarımızın hakkını koruyoruz, hem de halkımıza 5 liradan ekmek satıyoruz.” dedi.

KONYA FENNİ EKMEK FİYATI 2024

Bugünden itibaren ekmekler Konya Fenni Fırın büfelerinde 5 TL'den satılacak.