Konya'da ulaşım flosu 50 yeni otobüsle güçleniyor!

Konya'da ulaşım flosu 50 yeni otobüsle güçleniyor!
Konya Belediyesi geçen yıl ve bu yılın ilk aylarında 127 otobüs satın aldı ve şehre 50 yeni otobüs eklemeyi planlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Uğur İbrahim Altay, yaptığı bir açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin Konya halkına en iyi hizmeti verebilmek için kent genelinde kapsamlı araştırmalar yürüttüğünü söyledi.

"Konya'nın otobüsleri günde 97.000 kilometre yol yapıyor"

Konya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Uğur İbrahim Altay, kent genelinde ulaşım flosu hakkında bazı bilgiler verdi. Aktay, açıklamasında Konya gibi çok sayıda ilden toplu taşımanın geniş bir coğrafyada kesintisiz olduğunu ve uygun fiyatlara çalıştığını belirterek, otobüs filomuz sürekli yeni araçlar ile zenginleşiyor. Her gün yaklaşık 135.000 tren ve 265.000 otobüs olmak üzere ulaşım olmuştur. Konya'nın coğrafi konumunun büyüklüğü gerçekten işimizin çok zor olduğunu gösteriyor. Çünkü 90 bini şehir içinde, 7 bini merkez dışı ilçelerde olmak kaydıyla 97 bin kilometreyi otobüsle yapıyoruz” dedi.

"50 yeni hibrit ve doğalgazlı otobüs

Konya'da ulaşım flosu 50 yeni otobüsle güçleniyor

Özkaynaklarıyla aldıkları 127 yeni otobüs sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte İLBANK'ın destek vermesiyle 50 yeni otobüs aldıklarını kaydeden Başkan Altay, 30 solo ve 20 körüklü olmak üzere 50 yeni otobğs alıyoruz. 13 solo otobüsümüz ilimize gelmiş olup, formaliteler tamamlanır tamamlanmaz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Yeni otobüslerdeki n önemli özellik CNG (doğal gaz) ve hibrit olmasıdır. Bu sayede çevre korunmasına katkıda bulunuyor ve yakıt tüketimini azaltıyoruz. Yeni otobüslerimizin Konya'ya ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya'da toplu ulaşımı sağlayan Konya Başkent otobüsü bir günde 97.000 km yol kat ediyor. Bu, otobüsün dünyanın çevresini günde yaklaşık 2,5 kez dönebileceği anlamına gelir.