Konya'da yağışlı havanın etkisi besicileri sevindirdi!

Konya'da yağışlı havanın etkisi besicileri sevindirdi!
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl haziran ayı ortası olmasına rağmen etkisini sürdüren yağışlı hava, büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftçilerini sevindirdi.

Beyşehir'in simgesi Anamas dağının 2 bin 998 metredeki eteğindeki yayla ve çayırlarda sığırlarını otlatan çobanlar, ailelerinde besledikleri hayvanlar için hiçbir şekilde yiyecek sıkıntısı çekmediklerini söylüyor. Bunın nedeninin ise uzun süreli yağışlı havanın olduğu söyleniyor.

Kurucuova ilçesinde çobanlık yapan Ali Ayar, yerleşim yeri girişinde harman yeri diye kullanılan merada sığırlarını otlattığını belirterek, "Bu yıl Karadeniz havası mevcut. Bütün hayvanlarımız gerçekten bu doğanın, bu güzelliğin ortasında çiçekler açmış otluyor.Ayrıca 30 dönüme yakın tarım arazimiz var.Köyün önünde çalışıyoruz. İnşallah güzel bir hasat bekliyoruz” dedi.

"İLK KEZ HAZİRAN AYINDA BÖYLE BİR HAVA YAŞANDI"

Konya'da yağışlı havanın etkisi besicileri sevindirdi

İlçede soğuk geçen ancak bu yıl kar yağmayan kış aylarını anlatan Ali Ayar, “Bizim kışımız yok ama hava soğuk, biz üşüyoruz. Bugünlerde deniz havası. Haziran ayında bölgemiz çiçek açmaya devam ediyor. Haziranı baharı yaşıyoruz” dedi. 40 koyun-kuzu ve 10 sığır beslediğini belirten Ayar, bu hayvanları koloninin girişindeki merada beslediğini belirterek, "Bu yavruları dışarı çıkarıp bağladık. Hayatımda ilk kez Haziran ayında böyle bir hava yaşadık.Deniz seviyesinden 1.150 metre yükseklikte bir yerdi, hemen karşımızda.Yıllardır yağan karın 2. karla buluştuğu Anamas Dağı vardı. Ama son günlerde kar yağışımız azaldı. Dağın zirvesine de kar yağdı" diue konuştu.

Gölyaka ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapan 70 yaşındaki Mevlüt Soylu, köyde 30 koyun yetiştirdiğini ve onları göl kenarındaki meralarda otlattığını anlatıyor:

“Her gün bu hayvanları otlatmaya götürüyorum. Bu sene çok güzel, çok yağmurr var. 50 yıldır inek yetiştiriyorum. Geçen yıl zordu, kuraklık vardı. Ancak bu yıl çim bol. Bu yıl sığırlara bakmak güzel" dedi.