Konya'da yeni yılın ilk zam haberi KOSKİ'den! Suyun yeni tarifesi belli oldu..

Konya'da yeni yılın ilk zam haberi KOSKİ'den! Suyun yeni tarifesi belli oldu..
Konya'da 2024 yılında ilk fiyat artışı yaşandı ve bu durum su fiyatlarını da etkiledi. Konya Büyükşehir Müdürlüğü'ne bağlı KOSKİ, su fiyatlarına yüzde 12 oranında zam yaptı.

Yeni yılın ilk fiyat artışı Konya'da su fiyatlarına yapıldı. Konya Büyükşehir Müdürlüğü'ne bağlı KOSKİ tarafından yapılan açıklamada su fiyatlarına yüzde 12 oranından zam yapıldığı ve yeni fiyatların da bugünden itibaren (1 Ocak 2024) uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Konya'da 1 metreküp su ne kadar? (2024)

1 Ekim 2023'ten itibaren Konya'da 1 metreküp su fiyatı 18 lira 39 lira idi. Fiyat listesi bugünden itibaren güncellenmiştir. 1 Ocak 2024'ten itibaren Konya merkezdeki konut müşterileri, katma değer vergisi ve çevre vergisi hariç metreküp su başına 20 lira 58 kurş ödeyecek. 16 metreküpten fazla kullanım için birim fiyat 29 lira 21 kuruş olarak belirlendi.

Ahırlı, Altınekin, Akören, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak ilçelerinde ise bu rakam 12 lira 26 kuruş şeklinde belirlenirken Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Karapınar, Kulu ve Seydişehir ilçelerinde 150 liraya yükseltildi.