Konya'da yıldırım düşmesi bir evde ağır hasara yol açtı!

Konya'da yıldırım düşmesi bir evde ağır hasara yol açtı!
Konya'nın Beyşehir ilçesinde şiddetli yağışlar sırasında düşen yıldırım evlerde ağır hasara yol açtı.

Konya Beyşehir'de Hasan İyiel isimli bir vatandaşa ait iki katlı evinin ikinci kat kısmına yıldırım düştü. Evin birkaç odasının camları kırıldı, ancak bir odanın ahşap penceresi yerinden oynayarak dışarı fırladı. Evin duvarlarında çatlaklar meydana gelirken, çatısının hasar görmesi gibi bazı ev eşyaları da hasar gördü.

Haber verilmesi üzerine jandarma ve bölge timi olay yerine geldi. Evin sahibi babası ve ağabeyinin evinde olduğunu belirterek, "Çok şiddetli bir patlama oldu. Çok şükür hayattayız. Ev yıkıldı ve evin büyük bir kısmı yıkıldı. Artık bu ev kullanılamaz. Pencereler, camlar kırıldı. Binanın yapısı kopmuş ve çatısı hasar gördü. dedi.

Konya'da yıldırım düşmesi bir evde ağır hasara yol açtı

Bayat Mahallesinin muhtarı Ömer Arı, köyde ilk kez böyle bir olayın yaşandığını belirterek, "Ev ağır hasar almış. Allah onları korudu, kendilerinde herhangi birşey yok." diye konuştu.

"Şiddetli yağmur sonrası sel meydana geldi"

Şiddetli yağmur nedeniyle yollar ve kaldırımlar sular altında kaldı. Olumsuz bir durum yaşanmaması için araçların ilerlemesi zorlaşınca Özdilek Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı. Köprübaşı Caddesinde ve aynı zamanda Vuslat Parkı yakınlarındaki seyyar büfeleri su bastığı bildirildi.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden bir ekip tıkanan ızgaraları temizledi. Yağmurun dinmesinin ardından ekipler, bozulan yolda çalışma yaptı.