Konya'da 'Zimem Defteri' uygulamasıyla binlerce kişinin borcu ödendi!

Konya'da 'Zimem Defteri' uygulamasıyla binlerce kişinin borcu ödendi!
Konya'da Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından başlatılan 'Zimem Defteri' alıp borcunu ödeme geleneğini sürdürüyor. MÜSİAD Konya Şubesi'nin üyelerinin katkıları ve katılımlarıyla, ödemekte zorluk çeken vatandaşların bakkal borçlarının çözülmesi çerçevesinde zimem defteri satın alma çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda binlerce kişinin borcu ödendi.

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından geleneksel "Zimem Defteri" alıp borç ödeme geleneği devam ediyor.

Konya Şehir Merkezinde belirlenen bakkalları gezen MÜSİAD Konya Meclis üyeleri, Osmanlı'dan kalma zimem defteri geleneğini sürdürerek, ödemelerde sıkıntı yaşayanların veresiyelerini satın almak istediklerini söyleyerek var olan borçları kapatıyorlar. MÜSİAD Konya'nın söz konusu borçların ödemesini yaparak ihtiyaç sahibi olan atandaşlara ve aynı zamanda da küçük esnafa destek vererek toplumsal dayanışma konusuna önemli bir katkı sağlıyor.

"GERÇEKTEN İHTİYACI OLAN KİŞİLERE ULAŞIYORUZ"

Konya'da 'Zimem Defteri' uygulamasıyla binlerce kişinin borcu ödendi!

Zimem Defteri uygulaması hakkında konuşan MÜSİAD Konya Başkanı Hilmi Kağnıcı, şunları söyledi:

“MÜSİAD Konya adı altında 2017 yılından bu güne geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz zimem defterini yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Ramazan ayı başından beri kapatıyoruz. Üyelerimizin zekatlarıyla birlikte gönderdikleri sadaka paralarını, markete gitmekte ve borçlarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlarımıza ödüyoruz. Bu nedenle Konya'nın ücra köşelerindeki tüm bakkalları dışarıda bırakmadan gezmeye çalışıyoruz.

Ziyaretimiz sırasında zekat parası olduğundan dolayı hesaplarında borcu olan kişileri tespit edip doğrudan arayıp bu zekat miktarına gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını teyit ettik ve ardından borçlarını ödedik. En güzeli de bu bölgenin veren eli görmemesi. Yine bu çalışmamız sayesinde marketlerimize ekonomik fayda sağlıyoruz. Onlara bakkallarında maddi destek sağlıyoruz. Aslında bunun üçlü bir insani yardım kuruluşu olduğu söylenebilir.

Konya'da 'Zimem Defteri' uygulamasıyla binlerce kişinin borcu ödendi!

Bir yandan üyelerimizin zekatlarının doğru kanala ulaşmasını sağlıyoruz. İkincisi, kredi raporları konusunda yardıma ihtiyacı olan kişilerin borçlarını ödüyoruz. Üçüncüsü, bakkalların ekonomik durumlarının bir ölçüde iyileşmesine yardımcı oluyoruz. MÜSİAD Konya'nın başlattığı bu harika organizasyon artık şehirde tanınıyor ve bazen ziyaret ettiğimiz bazı marketlerde bir hayırseverin zimem kitaplarını kapatmaya geldiğini biliyoruz. Bu iyi bir şey, halkımızın da bu sorunun farkında olması iyi bir şey. İnşallah MÜSİAD Konya olarak atalarımızdan devraldığımız mirası sürdürmeye devam edeceğiz.”

Başkan Kağnıcı, Zimem defteri uygulamasıyla gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaştıklarını vurgularken, "7 yıldır bu uygulamayı geliştiriyoruz ve artık ilerleme kaydettiğimizi söyleyebiliriz. Şimdi ilk topladığımızda bunu zekat değil sadaka olarak kabul ediyorduk ama şimdi ihtiyacı olan kişileri bizzat arıyoruz veya kredi defterinde adı geçen herkesi arayıp onlara özellikle zekat mı, bu zekatı kabul edecekler mi diye soruyoruz. Bu sayede üyelerin zekatını tam bir güvenle hesaplayabiliyoruz. Bu sene yaklaşık 2 milyon lirayı bakkallara dağıtarak zimem'in defterlerini kapattık" diye konuştu.