Konya’daki hastaneler influenza şikayetiyle doldu taştı!

Konya’daki hastaneler influenza şikayetiyle doldu taştı!
Havaların soğumasıyla birlikte kapalı ve kalabalık yerlerde geçirilen sürenin artması üst solunum yolu enfeksiyonlarının da artmasına neden oluyor. Konya'daki hastaneler de influenza şikayetiyle aşırı derecede doldu.

İklim soğudukça kalabalık, kapalı yerlerde geçirilen zamanın artması üst solunum yolu enfeksiyonlarının oranının artmasına neden oldu. İnfluenza, soğuk algınlığı, Kovid ve RSV varyantları, grip gibi virüslerin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonları Ocak ayında da zirveye çıkıyor.

Başta Konya Şehir Hastanesi daha sonra da kentteki diğer hastaneler hasta yoğunluğu yaşanıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Abdullah Akkuş, influenza şikayetleri ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

Konya’daki hastaneler influenza şikayetiyle doldu taştı

“Özellikle grip çok sık görülüyor. Sıklıkla ateşle ortaya çıkar. Aynı zamanda zayıflık, sıvı alımının azalması ve viral döküntü ile de kendini gösterir. Bazı durumlarda 6 ila 8 hafta süren bir öksürük gözlemleyebiliriz. Üst solunum yollarında viral bir enfeksiyonla başlar ve spesifik bir hastalığa doğru ilerler. Zamanla miyokardit gibi durumlar yaşayabiliriz. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanan ve zatürre gelişen kişiler de var. Bazı kişiler doktorlarına danışmadan antibiyotik kullanıyor. Semptomatik tedaviye bakıyoruz. Lütfen ilacı tek başınıza kullanmayınız. Çok tehlikeli bir durumdur bu."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu ve şimdilerde de hangi virüsün aktif olduğu konuyla ilgili açıklamasında “İçinde bulunduğumuz kış aylarında başta viral olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları artış içinde Bu artışlar sadece ülkemize özgü değil. Kış aylarının uzun olduğu diğer ülkelerde de durum benzer. Bu mevsimsel koşullar nedeniyle beklenen bir sonuç olduğundan endişelenecek bir durum yoktur. Ancak acil servise başvuru sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %20 oranında artış olduğu söylenebilir. En sık görülen grip griptir, bunu RSV ve Kovid takip etmektedir" ifadelerini kullandı.