Konya'daki hekimlerden İsrail protestosu!

Konya'daki hekimlerden İsrail protestosu!
Konya'da toplanan doktorlar, Alaaddin Caddesi'nden Kayalı Park Meydanı'na sessizce yürüyerek İsrail'in cinayetlerini protesto ettiler. Sağlık hizmetlerini engellediklerini söyleyen doktorlar, baskıya suç ortağı olan ilaç şirketlerine sert tepki gösterdiler.

Konyalı doktor ve tıp öğrencilerinden oluşan bir grup Kılıçarslan Meydanı'nda bir araya geldiler. Grup, İsrail'i protesto etmek amacıyla Aladdin Caddesi'nden Kayalı Park Meydanı'na sessizce yürüdü.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Meram Tıp Fakültesi 5. sınıfında eğitim alan Filistinli Basel Shaqdeh, protesto yürüyüşü başlamadan önce grup adına söz aldı ve burada yaptığı açıklamasında İsrail'in Gazze'ye tıbbi malzeme ve tıbbi hizmet ulaştırılmasını engellediğini söyledi.

Konya'daki hekimlerden İsrail protestosu!

İsrail'in bebek ölümlerine sebep olduğuna dikkat çeken Shaqdeh, şunları söyledi:

“Doktorlar olarak İsrail'in saldırılarına karşılık vermeye ve Gazze'deki sivil vatandaşların, kadınların, çocukların, meslektaşlarımızın hayatlarını korumak için tıp mesleğine yakışır bir tavır sergilemeye kararlıyız.

Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere dünya çapındaki tüm doktorları, sağlık çalışanlarını ve vicdanlı herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı, baskıyı açıkça destekleyen ilaç şirketlerini boykot etmeye çağırıyoruz.”

Konya'daki hekimlerden İsrail protestosu!