Konya'daki o caddeye 384 metrelik gürültü bariyeri!

Konya'daki o caddeye 384 metrelik gürültü bariyeri!
Ulaşımdan kaynaklanan gürültü kirliliğini aza indirebilmek adına adliye alanına gürültü bariyeri yerleştiren Konya Belediyesi, Abdülhamid Han Caddesi üzerindeki yerleşim alanlarının olduğu yere gürültü bariyeri yaptırıldı. 4 milyon lira gibi bir rakama mal olan gürültü bariyerinin 384 metre uzunluğunda olduğu bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım nedeniyle yerleşim yerlerinde kaynaklanan gürültüyü azaltabilmek adına gürültü bariyeri çalışmalarını sürdürüyor. Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kent ortamındaki gürültüyle mücadele eylem planı çerçevesinde kent merkezinde belirlenen hassas alanlardaki her bir gürültü bariyeri projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

“Projenin tamamı öz sermayeyle 4 milyon lira değerinde”

Konya'daki o caddeye 384 metrelik gürültü bariyeri!

Belediye Başkanı Altay, "Adana Çevre Yolunun üzerinde Konya Adliyesi yanına İLBANK finansmanıyla 5,5 metre yüksekliğinde ve 236 metre uzunluğunda gürültü duvarı inşa ettik. Kent belediyesi olarak kente kattığımız ve önemli caddelerden birisi haline getirdiğimiz Abdülhamid Han Caddesi'nin yerleşim alanlarının bulunduğu bölgedeki bariyer çalışmalarını da artık tamamladık. 1,5 metre yükseklilte ve 384 metre uzunluğunda olan gürültü bariyerinin yapım maliyetinin tamamı öz kaynaktan karşılanıyor. Mevcut fiyatlarla 4 milyon liralık projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

“Araçlardan kaynaklanan gürültü kirliliğini azaltacağız”

Türkiye'de kendi personeliyle stratejik gürültü haritası ve eylem planı oluşturan ilk ve tek belediye olduğunu hatırlatan Başkan Altay, Konya Şehir Hastanesi ile proje çalışmalarının devam ettiğini, okul bölgesinin de aynı lokasyonda ve alanlarda ulaşımdan kaynaklanan gürültü kirliliğini azaltmak olduğunu sözlerine ekledi.