Konya'daki o proje 4 bin 770 dekar tarım arazisi için can suyu olacak!

Konya'daki o proje 4 bin 770 dekar tarım arazisi için can suyu olacak!
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ekipleri, Konya'da 4 bin 770 dekarlık tarım arazisine hayat verme amaçlı çalışmalarına devam ediyor.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) genel müdürlük görevini yürüten Mehmet Akif Balta, Taşkente bulunan Afşar Göleti'nde başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Balta, projeyi tamamlamak için zamana karşı yarıştıklarını vurgulayarak, “İnşaat aşamasındaki Konya Alanya rölekasyon yolunun tüm imalatları, gövde ile dipsavak kazılarının imalatı, dipsavak imalatı, memba ile mansap batardo işlemleri, dolgu imalatı ve ayrıca enjeksiyon işlemleri tamamlanmıştır. Gövde dolgu imalatlarının da %98’ini tamamladık." diye konuştu.

"4 bin 770 dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerinden faydalanacak"

Konya'daki o proje 4 bin 770 dekar tarım arazisi için can suyu olacak

4 bin 770 araziye hayati su sağlayacak olan Afşar Göleti'nin bölge tarımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Mehmet Akif Balta, şöyle konuştu:

"Bu gölet sayesinde modern sulama sistemi uygulanacak, sulama maliyeti düşecek ve verim artacak. Arazi 4 bin 770 dönüme çıkacak. Sulu tarıma geçişle birlikte çiftçilerimiz çeşitli ürünleri yetiştirip yetiştirebilecek. Afşar Göleti inşaatı tamamlanıp bölgede sulu tarım yapıldığında 2023 yılına kadar ülke ekonomisine birim bazında yıllık 57 milyon lira gibibi,r rakam katkı sağlanması bekleniyor.”

"1 milyon 851 bin metreküp suyu depolayacak"

Tabandan 26 metre yüksekliğe sahip olan Afşar Göleti'nin gövdesi kil çekirdekten oluşan kaya dolgu olarak tasarlandı. 1 milyon 850 bin metreküp kadar depolama kapasitesine sahip olan baraj, 4 bin 770 araziye su sağlayacak.