Konya'daki STK'lardan Filistin'e destek yürüyüşü!

Konya'daki STK'lardan Filistin'e destek yürüyüşü!
Sivil toplum kuruluşları (STK'lar), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Türkiye genelinde Filistin yanlısı yürüyüşler düzenledi. Konya'da düzenlenen etkinlikte katılımcılar Kılıçaslan Meydanı'nda toplandı ve Hükümet Meydanı'na yürüdü.

İsrailli işgalcilerin Filistin ve Gazze'de uyguladığı soykırımı ve zulmü kınamak için Konya'da protesto için bir araya gelen STK'lar ve vatandaşlar Kılıçaslan Meydanı'nda toplandılar. Hükümet Meydanı'na kadar süren yürüyüş için meydanda toplanan yüzlerce kişi ellerinde pankartlarla Filistin'e destek sloganları attılar. STK Platformları'nın Konya Başkan Vekili olarak görev tapan Gürsoy Bilgin, yürüyüş öncesinde yaptığı basın açıklamasında "Zalimliğinizle insanlığı uyandırdınız. Ne kadar çok öldürürsen, o kadar yalnız hissedersin" ifadelerini kullandı.

Konya'daki STK'lardan Filistin'e destek yürüyüşü

"ÖLDÜRDÜKÇE YALNIZLAŞIRSIN"

Filistin yanlısı yürüyüşün ardından da açıklama yapan Bilgin, “Ey zalimler!...Ey İsrail! Zulmünle insanlığı uyandırdın. Ne kadar çok öldürürsen, kendini o kadar yalnızlaştırırsın. Filistin davası artık insanlığın davası haline gelmiştir. Amerika ve İngiltere gibi karanlık ağaçlarınız bile geri çekiliyor. Korku sende de başladı. Biiznillah, Allah ve Resulü bilirsin ki asla kaybetmez, Allah ve Resulüne ait olanlar ise asla kaybetmezler. Belki çocuklarımızı bile öldürüp şehit edebilirsiniz fakat sizin ölüleriniz cehennemde olurken bizim ölülerimiz cennette olacaklardır. Cennete gitmek en büyük zafer değil mi? Rabbimizin size tehdidiyle; Yakında yenilecek, yakalanacak ve cehenneme gönderileceksin." şeklinde konuştu.

Konya'daki STK'lardan Filistin'e destek yürüyüşü