Konya'daki tüfek şirketi sinema sektörünün merkezi Hollywood'un gözdesi oldu!

Konya'daki tüfek şirketi sinema sektörünün merkezi Hollywood'un gözdesi oldu!
Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren ve av tüfeği üretimi gerçekleştiren firma, ürettiği boş av tüfeğini ABD ve Hindistan'daki film yapımcılarına göndererek Türkiye'nin bu alanda da ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı.

Konya'da av silahları üreten firma, patentli alarm silahlarında dış ticaretten aldığı payı artırmayı hedefliyor. Şirket, av tüfeği üretimiyle ünlü Beyşehir İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyetine devam etmekte ve üretiminin büyük bir kısmını ihraç etmektedir.

Şirket, yıllık 50.000'e yakın av tüfeği ve kurusıkı tabanca üreterek ekonomiye katkı sağlıyor. Yapımcılar dikkatlerini şirketin film endüstrisi için özel olarak ürettiği patentli bir pompalı tüfeğe çevirdi. Sonik mermiler ateşleyen 18 mermilik bir şarjöre sahip olan bu silah, gerçeğinden ayırt edilemez ve beyazperdede aksiyon sahnelerini çekmek için kullanılır.

Konya'daki tüfek şirketi sinema sektörünün merkezi Hollywood'un gözdesi oldu

Şirket, sınırlı sayıda ihraç ettiği bu silahlarla birlikte Türkiye'nin bu alandaki yeteneğine dikkat çekmeyi umuyor.

Şirketin CEO'su Hasan Ergin, 2014 yılında üretimine başladığı av tüfeklerinin ihracatını yaparak ekonomiye katkı sağladığını söyledi. Silahların üretimine Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 3 bin metrekare kapasiteli kapalı alanda yaklaşık 8 aydır üretim yapan Ergin, ihracata yönelik bazı değerlendirmelerde bulundu.

Konya'daki tüfek şirketi sinema sektörünün merkezi Hollywood'un gözdesi oldu

Sinema sektörüne de ürün sağladıklarını kaydeden Hasan Ergin, şöyle konuştu: "Özel harekat kuvvetlerinin kullandığı silahlara benzeyen boş silahlar ürettik. Yapımcılar tüfeğe büyük bir ilgi gösterdi. Hindistan'a Hollywood'a ve ABD'ye gönderdik."

"Öldürmeyen ve yaralamayan bir silah"

Ergin, şu ana kadar yapımcılara 150 boş silah gönderdiğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıklardan dolayı ihracat pazarındaki payımızın artacağına inanıyoruz. Tabanca grubunda zaten çok büyük bir ihracat hacmimiz var. Bu silahı istek üzerine üretiyoruz. İlk defa panjurlu tüfek ürettik. Mekanizması normal bir silahla aynı ancak sinema sektöründe kullanılan, insanlarda ölüme ve yaralanmaya neden olmayan güzel bir silahtır."