Konya'daki yeni tramvay hattının temeli bu ay atılıyor!

Konya'daki yeni tramvay hattının temeli bu ay atılıyor!
Konya'da trafiğin rahatlamasını sağlayan Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı açıldı. Kavşağın üst kısmı da tamamlanarak trafiğe açılırken Başkan Altay, yeni Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi arası tramvay hattının temel atma tarihini açıkladı.

Konya Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı alt geçidi sonrası üst kısımda da trafik akışı başlatıldı. Tüm etapları tamamlanarak faaliyete geçen köprülü kavşakta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, il merkezinde trafiği azaltmak için yürüttükleri çalışmalardan birini tamamladıklarını kaydetti. Ramazan öncesinde tünelin güvenliğini sağladıklarını hatırlatan Başkan Altay, “Şu anda arkadaşlarımız başlattıkları yoğun bir çalışmayla üstte aydınlatma, kaldırım ve yaya yolları dahil tüm çalışmaları tamamladılar. Bugünden itibaren yukarıdaki bölümü de açacağız. Hastane girişine yaptığımız, ışıkları olan ve halkımızın hizmetine sunduğumuz yaya üst geçidi inşaatını da tamamladık" dedi.

Konya'daki yeni tramvay hattının temeli bu ay atılıyor!

ADLİYE-ŞEHİR HASTANESİ İLE ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ ARASINA RAYLI SİSTEM HATTI

Başkan Uğur İbrahim Altay, Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı’nın yapılmasındaki temel nedenlerden birinin adliyeden başlayarak şehir hastanesine, şehir hastanesinden eski tesisin bulunduğu yeni sanayi bölgesine kadar olan raylı sistem bağlantı hattının oluşturulması olduğunu kaydederken Şu anda burada rayların üretimini ve kavşağın inşasını tamamladık. İnşallah yeni yeni Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi arası demiryolu hatlarını da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Süreçleri tamamladık ve yeni raylı sistem hattının temelini nisan ayında atacağız” diye konuştu.

Başkan Altay, Konya Model Belediyecilik anlayışıyla 5 yıldır her alanda Konya'ya önemli hizmetler sunduklarını, sorunların çözümü, şehrin sorunlarının çözülmesi ve insanların yaşam kalitesinin artırılması için aynı kararlılık ve azimle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.