Konyalı 484 bin 500 öğrencinin karne sevinci!

Konyalı 484 bin 500 öğrencinin karne sevinci!
Konya'da 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Kentte 484.500 öğrenci bugün karnelerini aldılar. Karne törenine Konya protokolü de katıldı.

Konya Protokolü, Şerife Akkanat İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2023-2024 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi karne dağıtım törenine katıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Milletvekili Latif Selvi'nin yanı sıra törene Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın, Selçuklu ilçesi Kaymakamı Eflatun Can Tortop'un, Selçuklu ilçesinin Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın, İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Murat Yiğit'in ve diğer protokol üyelerinin katıldığı görüldü.

Konyalı 484 bin 500 öğrencinin karne sevinci

Selçuklu Şerife Akkanat İlkokulu'ndan eğitim gören öğrenciler, yarı yıl tatiline başlamadan önce karnelerini alırlarken Konya protokolü de öğrencilerin sevinçlerine hep birlikte ortak oldular. Protokol üyeleri sınıflara giderek öğrencilerin karnelerini hediyelerini ve tatilde okumaları için ayırdıkları kitapları dağıttılar.

Konyalı 484 bin 500 öğrencinin karne sevinci

Vali Vahdettin Özkan, öğrencileri tebrik etti ve onlara verimli tatil dönemi dileğini iletti. Öğretmenler odasında öğretmenler ile toplantı yapan Vali Özkan, onlara insan yetiştirmenin zihinsel olarak keyifli, zor ve önemli bir iş olduğunu anlattı. Özkan, ayrıca gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en önemli aktörlerin öğretmenler olduğunu, her zaman öğrencilerin yanında olmanın ve onların sorularını yanıtlamanın öğretmenlerin kişisel gelişimine de fayda sağlayacağını aktardı.