Konya'lı 71 tarım üreticisine 17 milyon TL hibe desteği ödendi!

Konya'lı 71 tarım üreticisine 17 milyon TL hibe desteği ödendi!
Konya'da Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesi çerçevesinde toplamda 71 üreticinin hesaplarına ödemeler gönderilirken 17 milyon 440 bin TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uygulamaya aldığı 2023 yılı “Kırsal Kalkınmada Uzmanların Destekleme Projeleri Destekleme Projeleri” kapsamında tarım ve hayvancılık alanında eğitimlerini almış olan vatandaşlar kayıt yaptırırken Konya'da 23 mahallede 85 kişiyle hibe anlaşması imzalandı.

71 PROJEYE 17,4 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Konya'lı 71 tarım üreticisine 17 milyon TL hibe desteği ödendi!

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi'nin desteklediği Uzman Eller Proje Birimi tarafından yerinde yapılan incelemenin ardından; Finansman anlaşması imzalayan 71 kişinin projelerini yürüttüğü belirlendi. Projelerini hayata geçirmeye kararlı yatırımcılara ise toplamda 17 milyon 440 bin TL tutarında hibe ödendi.

SÜT ÜRETİMİ AVRUPA STANDARTLARINA UYGUN

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Duran Seçen ile birlikte beraberindeki heyet, Çumra ilçesinden bir çiftçinin 2021'de IPARD projesiyle yürüttüğü barışçıl ve onaylı Jersey yetiştiriciliği işletmesine ziyarette bulundu.

İl Müdürü Seçen, Avrupa standartlarında ve süt yağı oranı yüzde 6,5 civarında süt üreten örnek girişimcileri tebrik ederek, “Konya'da tarımsal katma değerli girişimciliği artırmanın yollarından biri de serbest ve lisanslı işletmelerden geçmektedir." dedi.