Konyalı akademisyenlerden Gazze katliamına sessiz protesto!

Konyalı akademisyenlerden Gazze katliamına sessiz protesto!
Konya'daki 5 üniversitenin rektörleriyle akademisyenleri İsrail'in Gazze saldırısını protesto ettiler. Alaaddin Bulvarı’nda toplanan grup sessizce Mevlana Meydanı'na yürüdü. "Sessiz Çığlık" yürüyüşüne çok sayıda katılımcı vardı.

Necmettin Erbakan, Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi rektörleriyle akademisyenlerden oluşan grup ilk olarak Kılıçarslan Meydanı'nda bir araya geldiler. Grup, İsrail'i protesto etmek amacıyla Alaaddin Bulvarı'na geçtiler ve Mevlana Meydanı'na kadar yürüdüler.

Konyalı akademisyenlerden Gazze katliamına sessiz protesto

Grup adına konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, soykırım ve ayrımcılık geçmişine sahip İsrail'in 7 Ekim'den bu güne kadar Gazze'ye alçak ve aynı zamanda ahlaksız saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Zorlu, konuşmasının devamında Türkiye'nin uluslararası alandaki sorumlu niyetlerini dile getirerek Filistin davasını dünya gündeminde tutmaya devam ettiğini ve Gazze'de şimdilerde yaşanan insanlık trajedisinin önlenmesi için çaba gösterdiğini anlattı. Zorlu, Konya'daki 5 üniversitenin, İsrail'in Gazzelilere yönelik şiddetini "durdurma" yönündeki akademik sorumluluklarının bilincinde olarak "Sessiz Çığlık" yürüyüşü düzenlediklerini vurguladı.