Konyalı araç sahipleri dikkat! Bu bakımı yaptırmazsanız zararı çok büyük..

Konyalı araç sahipleri dikkat! Bu bakımı yaptırmazsanız zararı çok büyük..
Uzmanlar, Konya'da havaların soğumaya başladığı bu günlerde araç bakım işlemlerini ihmal etmemeleri konusunda sürücüleri uyararak, araç bakımlarının ihmal edilmesinin yüksek maliyetlere yol açabileceğini söyledi.

Kış yaklaşırken uzmanlar, sürücüleri araç bakımlarını mutlaka yaptırmalarını söylerken araç sıvı kontrollerinin ve düzenli bakımın önemini hatırlatıyorlar. Araç bakım uzmanları, araç sahiplerini Konya'da havaların serinlemesiyle birlikte ne yapmaları gerektiği ve araçlarının bakıma ihtiyacı olduğu konusunda uyarıyorlar.

"Suyun donarsa araç revizyona gidebilir"

Konyalı araç sahipleri dikkat! Bu bakımı yaptırmazsanı zararı çok büyük

Teknik Servis Uzmanı Ural Zeybek, bakım yapılmaması nedeniyle araç motor suyunun donma durumunun motora büyük zararlar verebileceğini açıkladı. Zeybek, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Özellikle kış yaklaşırken antifriz ölçümleri yapılıyor, ön camda, lastiklerin dış kısmında su damlacıkları oluyor ve kış lastikleri de sökülüyor. Bu, şu dönemde çok önemli. Bu bakım yapılmadığı takdirde aracın motor suyunun donması sadece motora büyük zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda kamuya da büyük zararlar verebilir. Aracınızın motorundaki su donarsa aracınızın revizyona ihtiyacı olacaktır. Lastiklerin mevsime uygunluğu lmaması nedeniyle kazalar kaçınılmaz olabilir. Camdaki su donarsa camları temizleyemezsiniz” dedi.

Ural Zeybek, ağır araçların bakımının düzenli bakımdan sonra da önemli olduğunu vurgularken şöyle devam etti:

"Aracın normal bakımının yanı sıra bir de ağır bakım aşaması vardır. Kış yaklaşırken debriyaj baskı plakanızı değiştirmeden, triger kayışınızı değiştirmeden, aracınızın ön kısmındaki rot başlarını, Z rotlarını ve amortisörlerinizi kontrol ettirmeden yola çıkmayın. Önemli olan, kış lastiklerinin takılması ve sürücülerin takip mesafesini korumasıdır"