Konyalı çiftçilere yüzde 50 hibe destekli fidan!

Konyalı çiftçilere yüzde 50 hibe destekli fidan!
Konya'nı Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini yürüten Uğur İbrahim Altay, hükümetin kırsal kalkınmanın sağlanması ve çiftçilerin yaşadığı bölgelerde refah seviyesinin yükseltilmesi için sübvansiyonlarla desteklenerek 31 ilçede tarımsal yardım yapmaya devam edeceğini söyledi. Destek uygulamaları için son başvuru tarihisi ise 31 Temmuz 2023..

2024 yılı tohum ve aynı zamanda fide desteği başvurularını almaya başlayan Konya Belediyesi, 31 ayrı ilçede çiftçilere destek vermeye devam ediyor.

Uğur İbrahim Altay, kırsal alanların büyükşehir olarak gelişmesini sağlamak için tarımsal desteklerin 2024 yılında artarak devam ettirmek istediklerini söyledi.

BAŞVURU TARİHLERİ 1-31 TEMMUZ 2023

Konyalı çiftçilere yüzde 50 hibe destekli fidan

Kırsal kesimde en önemli önceliğin bulundukları bölgede yaşayan insanların mutluluk düzeylerini artırmak olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Bu çerçevede tarımsal destekleme açısından çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıl vereceğimiz desteklerle çiftçilerimizin yüzü gülecek Allah'ın izniyle. 31 ilçede Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçilerimizin başvurabileceği Konya Büyükşehir için tarımsal yardım başvurularımız başladı. 2024 yılında Konya'daki çiftçilerimizi %50 sübvansiyonla planlıyoruz; 31 Temmuz'a kadar elma, üzüm, ceviz ve bademin yanı sıra kayısı, kiraz, ahududu gibi yardım talepleri alacağız. Konyamız üretmeye devam ederken inşallah ülkemiz ve dünya da kazanır. Bütün çiftçi kardeşlerimi bu zenginliğe ortak olmaya davet ediyorum.