Konyalı çiftçilerin 100 dekar alandaki hasadına makine desteği!

Konyalı çiftçilerin 100 dekar alandaki hasadına makine desteği!
Selçuklu Belediyesi tarafından dış mahallelerde kırsal kalkınmayı ve bölgesel üretim alanını güçlendirmek amacıyla çiftçilere destek verdiği projelerden biri olan 'Patates Ekim ve Hasat Aracı Desteği' çiftçileri memnun etti.

Selçuklu Belediyesi'ne bağlı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün merkez olarak Başarakavak Mahallesni belirlediği Ulumuhsine, Küçükmuhsine ve Akpınar, Selahattin ve Yükselen mahallelerinde de sürdürdüğü kiralama imkanıyla toplam 100 dekar alana yayılarak üretimleri yapılan patateslerin hasatları yapıldı. Bu kapsamda iş yükünün azaltılırken üretimin artırılmasına yönelik destek projeleri çiftçilere büyük kolaylık sağladı.

Selçuklu Belediyesi'nin koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında satın alınarak kiralanan patates ekim ve hasat makinesi, 60 kafalı traktör atı ile rahatlıkla uygulanabilen, saatte 3 dönüm alana ekim ve hasat yapabilmektedir. Bu nedenle tüm çiftçiler makineyi rahatlıkla kullanabilir.

Konyalı çiftçilerin 100 dekar alandaki hasadına makine desteği!

“Dış mahallelerimizde üretimi ve istihdamı artırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz”

Türkiye'nin geleceğinde tarım ve istihdamın aslında çok önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,şunları söyledi:

“Belediye olarak çevremizdeki tarımsal üretim ve aynı zamanda stihdamın azalmasını teşvik etmek amacıyla kırsal hizmetler Yönetim Kurulu aracılığıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belirlediğimiz doğrultuda, hayvancılık ve tarımın dışında diğer sektörlerde de üretim yapmak, bu sektörlerle ilgili ürün çeşitlendirmek ve istihdam olanaklarını arttırmak, mevcut üretilen ürünleri ve bunların geliştirilmesini hedefledik. Ürün çeşitliliğini artırmak, üretim olanaklarını genişletmek, oluşturulan ürünlerin daha iyi koşullarda ekonomik değere ulaşmasını sağlamak için neler yapılabileceğini incelerken, mahallemizdeki insanlara getirebileceğimiz fırsatları paylaşıyoruz.

Çiftçiler için ekim ve hasat araçları Başarakavak ilçemizde belediyenin ek hizmet binası içine teslim ettiğimiz patates ekim ve hasat araçlarını çiftçilerimiz kolaylıkla kiralayıp üretebilmektedir. Çiftçilerimiz ekim ve hasat zamanları ayrı, düşük maliyetli iki tesisimizden faydalanarak, aynı zamanda çevre bölgelerimizde üretime katkıda bulunarak hem ürün çeşitliliğine katkıda bulunacağız, hem de gençlere kendi ülkelerinde yaşama olanağı sunacağız. Çalışmalarımız kapsamında Selçuklu'da kırsal kalkınmaya desteği daha da güçlendireceğiz"