Konyalı çiftçilerin merakla beklediği haber: 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatları belli oldu!

Konyalı çiftçilerin merakla beklediği haber: 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatları belli oldu!
Uluslararası Tarım Kentleri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatını açıkladığı için teşekkür ederek, fiyatın tüm çiftçilere açıklanacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çiftçi ve üreticiye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Uluslararası Tarım Kentleri Birliği Başkanlığı görevini de başarıyla yürüten Altay, fiyatın tüm çiftçilere ulaştırıldığını söyledi. Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya'nın Türkiye'nin önde gelen tarımsal üretim yapan şehirlerinden biri olduğunu belirterek, açıklaması yapılan 2023 yılı buğday ve arpa fiyatının çiftçilere hayırlı olmasını temenni etti.

2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatları belli oldu!

Buğday ve arpa alım fiyatının ekmeklik buğday üzerinden tonunun 8 bin 250 liradan, arpada da 7 bin lira olarak belirleneceğini hatırlatan Başkan Altay, konuşmasında "Fiyat dışında tüm tüccarlar çiftçi sicilindeki üretimimiz ton başına bin lira. Buğday için 500 lira, arpa için 500 lira, dolayısıyla yayınlanan alım fiyatı çerçevesinde üreticilerinin ekmeklik buğday için 9 bin 250 lira, arpa için 7 bin 500 lira alacak olması çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin her zaman yanında olan Bizlerin Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürler.Ülkenin kalkınması için gece gündüz demeden üreten çiftçilerimizin mükafatını alması dileğiyle.." ifadelerini kullandı.