Konyalı esnaflardan Gazze'ye büyük dayanışma örneği!

Konyalı esnaflardan Gazze'ye büyük dayanışma örneği!
Konya'da bir dayanışma örneği gösterildi ve esnaflar Gazze'ye yardım elini uzattı. 30 Ocak Salı günü düzenlenen basın toplantısında Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından başlatılan 'Bir Günlük Kazancım Gazze'ye' kampanyasının devam ettiği duyuruldu.

"Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" adıyla başlatılan kampanyada toplanan 18 milyon TL tutarındaki bağış, 10 insani yardım kuruluşu aracılığıyla Gazze'ye gönderilecek. Konya STK platformu ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin öncülüğü ile başlatılan kampanyayla ilgili yapılan basın duyurusunda; “30 Ocak Salı günü düzenlediğimiz basın toplantısında duyurduğumuz ve başlattığımız kampanyamız; Gerekli tanıtımlar, duyurular, davetler ve ziyaretler sayesinde 8 Şubat Perşembe gerçekleşiyor. Konya STK'lar Platformu ve Konya Ticaret ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde yürütülen çalışmamız, 10 yardım derneği aracılığıyla toplanan gelirlerin Gazze'ye iade edilmesi esasına dayanıyor. Kampanyamız sayesinde bu hayır kurumlarının hesaplarından 18 milyon TL bağış toplandı. Kampanyamıza bağışlar gelmeye devam etmekte. Bu insani yardım kuruluşları, kampanya sırasında toplanan paralarla Gazze'deki yaraları bir nebze de olsa iyileştirmeye çalışacak ve yardımları en sağlıklı şekilde sağlamaya çalışacak. Mazlum kardeşlerimize ekmek, su ve yiyecek olacak. Kısa sürede toplanan fonların öneminin yanı sıra, birçok STK'nın işbirliğiyle örnek bir faaliyet olan kampanyamızın Allah katında kabul görmesini ve ülkemizde yaygınlaşarak gelişmesini umuyoruz." denildi.

Konyalı esnaflardan Gazze'ye büyük dayanışma örneği

“OMUZ OMUZA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Duyurunun ardından şu açıklamalar yapıldı: “Bu vesileyle sivil toplum kuruluşumuz olan Konya KONESOB'a, tüm belediye başkanlarımıza, İl Ticaret Odası'na ve sanayi odasına Konya MÜSİAD şubemize görsel medya kampanyamızın ve hatta iyi dileklerimizin duyurulmasına yardımcı oldukları için şükranlarımızı sunuyoruz. Kampanyaya başından sonuna kadar destek veren esnaflarımızın yanı sıra, günlük kazançlarını yatıran esnaf, tüccar, memur, emekli ve öğrencilere de en içten teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah her birinden razı olsun. Gazzeli kardeşlerimiz ile kutlu yolda omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz."