Konyalı FETÖ’cü İstanbul Havalimanı'nda yakayı ele verdi!

Konyalı FETÖ’cü İstanbul Havalimanı'nda yakayı ele verdi!
İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyon sırasında ABD vatandaşı olan ve adını "Allen B" olarak değiştiren Türkiye'ye yabancı olarak dönen Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) üyelerinden Abdullah U. gözaltına alındı.

ABD'de bu ülkenin vatandaşı oldu ve adını Allen B" şeklinde değiştiren Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi Abdullah U. İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyon sırasında gözaltına alındı. Tutuklanan örgüt üyesinin isim değişikliği öncesinde Manisa, Trabzon ve Konya'da bir takım FETÖ sınıflarında önemli görevlerde bulunduğu ve örgütün o dönemde gizli iletişim programı örgüt kodu Bylock kullandığı öğrenildi.

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, savcılığın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklama kararı olan Abdullah U., ABD'de ad ve soyadını değiştirerek polis soruşturmasından kaçmaya çalıştı. yetkililerden edinilen bilgilerde Abdullah U., aldığı yeşil kartla 26 Haziran 2014'te Türkiye'den ayrıldı ve ABD'nin Pensilvanya kentine giderek teşkilat faaliyetlerine burada devam etti.

PARMAK İZİ, TÜM ŞİFRELERİNİ DEŞİFRE ETTİ

Konyalı FETÖ’cü İstanbul Havalimanı'nda yakayı ele verdi

İstanbul Havalimanı'nda pasaport polisine evraklarını teslim eden "Amerikalı yolcu" güvenlik görevlisinin dikkatini çekti. İngiliz aksanı ile konuşmasıyla şüphelenen pasaport polisi, hemen Allen B.'yi sorgu odasına götürdü. B.'nin GBT'sini inceleyen ve parmak izi kontrolü yapan pasaport polisi, söz konusu yolcunun FETÖ/PDY üyesi Abdullah U. olduğunu belirleyerek tutuklanmasına karar verdi. Şüphelinin kimlik bilgilerinin 7 yıl öncesinden bu yana değiştirildiğini öğrenen polis, yolcuların parmak izlerini inceleyerek zanlının suç geçmişini ortaya çıkardı. Havalimanında tutuklanan Abdullah U.'nun "1970'lerden bu yana 'cemaat' içinde örgütlenen FETÖ'nün önde gelen isimlerinden biri olabileceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞLIĞINA GEÇTİĞİ ABD'DE FETÖ OKULLARINDA GÖREV YAPIYOR

2014'te ABD'ye kaçan FETÖ'cü, 2016'da ABD makamlarına "Abdullah U" olduğu iddiasıyla dilekçe verdi. "Allen B" olarak yeniden adlandırıldı. Aynı dönemde örgütün yönlendirmesiyle ailesinin yakın üyelerinin isimlerinin farklı isimlerle değiştirildiği ortaya çıkarıldı. ABD'de FETÖ kontrolündeki okullarda operasyon yapmayı öğrenen Abdullah U., kısa bir süre General Motor'da da çalıştığı bildirildi. B.'nin (Abdullah U.) örgütün sözde "gizlilik yapılanmalarında" aktif rol alıp almadığı ve hırsızlık sınav sorularını casuslara verip vermediği araştırıldı.

WASHINGTON, ANKARA'NIN 'GERİ DÖNÜŞ' TALEBİNE SESSİZ

Değiştirilen kimlik bilgileriyle daha önce açılan davaların izlerini silinmesini planlayan Abdullah U.'nun Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın örgüt hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

 Öte yandan, yaşadıkları ülkede “eğitim” ve “diyalog” adı altında Türkiye Cumhuriyeti aleyhine lobi faaliyetleri yürüten FETÖ'cülerin, Ankara'nın tüm çabalarına rağmen en güçlü desteği de Türkiye'den aldıkları biliniyor.