Konyalı genç haltercilerden dünya şampiyonluğu geldi!

Konyalı genç haltercilerden dünya şampiyonluğu geldi!
Meksika'da gerçekleştirilen Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda Konya TOHM sporcularından Cansu Bektaş ile Gamze Altun katılırken, her iki sporcu da 3 altın, 1 gümüş, 1 de bronz madalya kazandılar ve Türkiye'ye dünya şampiyonluğu getirdiler.

Meksika'nın Guadelajara kentinde gerçekleştirilen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nın ilk günü 45 kiloda Türkiye'nin temsilcisi milli atletlerden Cansu Bektaş, koparmada bir altın madalya kazanırken silkmede de 1 gümüş madalyanın sahibi oldu. Bektaş, genel olarak bir altın madalya kazandı ve ülkesine şampiyon olarak döndü.

Konyalı genç haltercilerden dünya şampiyonluğu geldi

Aynı siklette yarışmaya katılan Gamze Altun ise silkmede bir altın madalyanın sahibi olarak dünya şampiyonu oldu. Ayrıca, Dünya üçüncüsü olarak genel bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı olarak görev yapan Talat Ünlü, Meksika'da madalya kazanan sporcu, antrenör ve kulüpleri tebrik etti.

Konyalı genç haltercilerden dünya şampiyonluğu geldi

Konya Valiliği Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün de Konya Türkçe Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin sporcuları olan Cansu Bektaş ile Gamze Altun'u başarılarından dolayı tebrik etti.