Konyalı gençlerden örnek davranış: İhtiyaç sahipleri için bir araya geldiler..

Konyalı gençlerden örnek davranış: İhtiyaç sahipleri için bir araya geldiler..
Konya Karapınar'da Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün başlattığı "Doğa İle El Ele Öğreniyorum, Üretiyorum ve Paylaşıyorum" projesi kapsamında personel ve genç gönüllülerle işbirliği yaparak, kendi ürettikleri domateslerden salça yapıp ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gönderildi.

Karapınar ilçesindeki Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan "Doğa İle El Ele Öğreniyorum, Üretiyorum ve Paylaşıyorum" projesi kapsamında Fevzipaşa Mahallesi'ndeki tarlalarda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılıyor. Gençlik Merkezi personeli ile genç gönüllülerin iş birliğiyle yetiştirilen meyve ve sebzeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, domatesler de işlenerek salça haline getirilerek yine ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Konyalı gençlerden örenk davranış İhtiyaç sahipleri için bir araya geldiler

Gençlik merkezinin müdürü Muhammet Ali Karakul, söz konusu projeyle ilgili yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

gençlik merkezlerinde atölyeler ve dersler yapıldığını belirterek, “Merkezimizde atölyeler çerçevesinde dersler düzenliyoruz. Gençlerin sağlıklı yaşamı için spor dersleri veriyoruz. Voleybol, basketbol, ​​kickboks, wushu, resim, hızlı okuma ve işaret dili derslerimiz devam ediyor. Merkezdeki faaliyetlerimiz sırasında gençlerimizin günü geçirebilecekleri, stres atabilecekleri aktiviteler sunuyoruz. Kütüphanemizdeki kitapları okuyabilirsiniz. Bilardo, masa tenisi, masa tenisi ve spor salonu gibi aktiviteler sağlanabilir. Gençlerimiz boş zamanlarını merkezimizde mutlu bir şekilde geçirebiliyorlar. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Karapınar Belediyesi'nin desteğiyle başlatılan proje kapsamında 4 bin metrekarelik alanda sebzeler ve meyveler yetiştiriyoruz. Bize 4 bin metre karelik alan tahsis edildi. Gençlerimizin başka bir alanda gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla şehir yönetimi tarafından uygulanan bir projede yer alıyorlar. Yetiştirilen ürünleri genç gönüllülerimizle birlikte ekiyor, yetiştiriyor, bakımını yapıyor ve hasat ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere ise ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri sadece ailelere değil, Konya ve diğer çevre ilçelerde bulunan şevkat evlerine, huzurevlerine de dağıtıyoruz. Mahalledeki sosyal yardım fonlarından aldığımız ürünleri genç gönüllülerle iş birliği yaparak ailelere ulaştırıyoruz. Bu alanda patlıcan, domates, biber, salatalık, mısır, kavun, karpuz ve çilek yetiştiriyoruz. Genç neslimizin huzur içinde, doğayla uyum içinde yaşamasını sağlıyoruz. Ayrıca onları kötü yerlerden uzak tutuyor ve burada gelişmelerine olanak sağlıyoruz. Bu sayede faydalı işler yapıyorlar”

"DOMATESİ ALMAYANLAR İÇİN SALÇA YAPIP VERDİK"

Konyalı gençlerden örenk davranış İhtiyaç sahipleri için bir araya geldiler

Son hasat döneminde domateslerden salça yapılarak ailelere dağıtıldığını anlatan Ali Karakul, şöyle konuştu:

"Ayrıca acı sos hazırlayıp bal da hediye ettik. Doğal yetişen domatesleri topluyoruz. Bunları yaşlılara dağıtmak üzere ketçap ve sos yapımında kullanıyoruz. Genç gönüllülerimiz ve personelimizle salça hazırladık. Bir gün yaşlı bir bayana domates vermeye gittik, "yaşlıyım, salça yapmayı bilmiyorum" dedi, biz de gönüllülerin gençliğini değerlendirerek salça yapımına karar verdik. Personel ve gönüllülerle yakın işbirliği içinde çalışarak 80 kg domatesi ezdik, kaynattık, salça yaptık. Bu domates karışımını kavanozlara koyup aileye verdik. Yaklaşık 80 aileye ihtiyaçları doğrultusunda 2 ve 3'er kilo dağıttık. Ona biraz sos ve bal da ikram ettik. Vatandaşlarımıza da çok sürpriz oldu. Çünkü salçanın yapımını bilmeyen, domates almayan yaşlılara "Biz salçayla getireceğiz" dediğimde şaka yaptığımızı sanıyorlar. Hem ketçap, sos hem de doğal bir şekilde yetiştirdiğimiz balı görünce de aşırı mutlu oldular ve “Bunu beklemiyorduk” dediler. Biz bunu yapmaktan mutluyuz, gençlerimiz de mutlu. Zorluk yaşayan ailemiz mutlu. Bu etkinliklerle aynı zamanda gençlerin öğrenme, uygulama, paylaşma duygusunu geliştirmelerine de yardımcı oluyoruz”