Konyalı kadınların mağarada sakladıkları peynirlerin ilk hasadı yapıldı!

Konyalı kadınların mağarada sakladıkları peynirlerin ilk hasadı yapıldı!
Konya'da Selçuklu Belediyesi'nin desteğiyle Akpınar Mağarası'nda üretimleri gerçekleştirilen Peynir Tulumunda ilk hasat yapıldı. Kırsal ilçelerde üretimin artırılmasına yönelik araştırmalar kapsamında Akpınar Mağarası'nda gerçekleştirilen "İlk Tulum Peyniri Hasadı" programı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın katılımıyla gerçekleşti.

"Peynir Tulumunda İlk Hasat" adlı programa katılan ve programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şöyle konuştu:

Konya Peynir Tulumunda İlk Hasat

“Akpınar bölgesinde uzun yıllardır peynir üretimi bir gelenek olan faaliyeti daha da geliştirdik. Bu kapsamda ilk peynir hasadını da gerçekleştirdik. Üretimi artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bunun çok iyi olduğu sonucuna vardık. Bunu tüm mahallelerimize yaygınlaştıracağız. Bizler bu konuda her türlü destek vermeye hazırız. Mevcut mağarada iç temizlikler yapıldı. Dışarıda ise tüm güvenlik önlemleri alındı. Elektriği de güneş enerjisinden temin ediyoruz. Peynir kabuklarının saklanacağı alan oluşturuldu. Başka bir soğutma ihtiyaç duymadan soğuk oda olarak kullanılabilir. Genç neslimizin de üretime katılmasını istiyoruz. Gençlerimiz burada büyük miktarlarda üretim yapabiliyor. Bu ürünleri burada da pazarlayabilirler. Gelsinler, kendi topraklarında üretim yapsınlar. Kardeşlerimizin çabaları sayesinde burada üretim yapılıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum."

Konya Peynir Tulumunda İlk Hasat

Konya Peynir Tulumunda İlk Hasat