Konyalı öğrencilerin dikkatine! Başvurular başladı: 3 bin lira maddi destek verilecek..

Konyalı öğrencilerin dikkatine! Başvurular başladı: 3 bin lira maddi destek verilecek..
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı bir duyuruda 12. sınıfta eğitim alan ve üniversiteye hazırlık aşamasında olan öğrencilere yönelik maddi yardım başvurusunun başlatıldığını söyledi. Başkan Altay, "Bugüne kadar olduğu gibi öğrenciler için de elimizden geleni yapacağız" dedi. Başvurular 5 Kasım'da devam edecek.

Sürekli eğitim desteği programı başlatan Konya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde örgün eğitim ve yaygın eğitimde okuyan 12. sınıf öğrencileri ile birlikte üniversiteye hazırlık aşamasında olanlara yönelik 3.000 bin lira maddi destek verme kararı aldı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın bir öğrenci kenti olduğunu ve büyükşehir bölgesinde eğitimin her kademesi için destek verilmesinin, Konya'nın örnek belediyeciliğinin en önemli konularından birisi olduğunu aktardı.

Konyalı öğrencilerin dikkatine! Başvurular başladı 3 bin lira maddi destek verilecek..

12. sınıf ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlenen üniversite hazırlık programı hakkında bilgiler veren Başkan Uğur İbrahim Altay, öğrencilere nakdi destek sağlama amacını belirtti. Altay, geçen yıl başlatılan uygulamanın öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. "Amacımız, geleceğimizi şekillendirecek değerli gençlerimizin üniversiteye adım atma motivasyonlarını arttırmaktır." diyen Altay, İlerleyen dönemde de, öğrencilerimize olan sorumluluğumuzun bilincinde olarak, en iyi şekilde yardımcı olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuşarak konuşmasında, eğitim desteği alacak tüm gençlere hayırlı olmasını diledi.

Konya ilinde yaşayan öğrenciler, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilen liselerde (örgün eğitim ve Açık Öğretim Lisesi) 12. sınıfı okuyanlar ile birlikte üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 5 Kasım'a kadar devam edecek olan nakdi destek başvurularını gerçekleştrebilirler.

Konuya dair başvurular, "Eğitim Destekleri" bölümünün yer aldığı www.konya.bel.tr adresinden gerçekleştirilebilmektedir.