Konyalı profesöre TÜBİTAK ve TÜBA'dan iki ödül birden

Konyalı profesöre TÜBİTAK ve TÜBA'dan iki ödül birden
TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri'nin 100. Yıldönümü için düzenlenen törende, Konya NEÜ Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden 'Teşvik Ödülü' ile birlikte 'Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık' ödülünü aldı.

100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri çerçevesinde düzenlenen törende 100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü ve aynı zamanda Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık Özel Ödülü almaya hak kazanan Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) öğretim üyes, olarak görev yapan Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, her iki önemli ödülü bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

Konyalı profesöre TÜBİTAK ve TÜBA'dan iki ödül birde

Beştepe'de bulunan Millet Kongre ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen tören sırasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim insanlarının, akademisyenlerin ve araştırmacıların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı. Erdoğan, konuşmasında "Bilindiği üzere bizim kültürümüzde yetenek övgüyü hak eder. İyi insanları, başarılı insanları, ülkemize yeni yollar açanları ödüllendirmek, insanlığın ortak bilgi hazinesine katkıda bulunanları takdir etmek görevimizdir. Başarı desteklendiğinde büyür, ilgilenildiğinde gelişir ve toplum tarafından takdir edildiğinde başarılı olur. Ülkemizin müreffeh geleceği için gece gündüz çalışan, bilimsel araştırmaları ve çığır açan çalışmalarıyla bilim dünyasına önemli katkılarda bulunan tüm bilim insanlarını şahsım ve ülkem adına tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödüllerini alan akademisyenlere ödüllerini kendi elleriyle takdim etti.

Konyalı profesöre TÜBİTAK ve TÜBA'dan iki ödül birde

Ödül töreninin ardından konuyla ilgili bir konuşma yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, "Üniversitemiz kuruluşundan bu yana kısa sürede yerel statüsünü aşarak uluslararası hedeflere ulaşacak seviyeye ulaştı. Bu önemli gelişmede değerli bilim adamlarımızın büyük rolü vardır. Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, bilindiği üzere üniversitemizin başarısına katkıda bulunan akademisyenlerden biridir ve bilim dünyasında önemli bir program kapsamında iki ödül birden aldı. Bu değerli ödüller üniversitemiz adına gurur kaynağı olup, bizleri gururlandırdığı için kendisine teşekkürlerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.