Konyalı vatandaşlara Bakan Uraoğlu'ndan metro müjdesi!

Konyalı vatandaşlara Bakan Uraoğlu'ndan metro müjdesi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da Raylı Sistem ile Sedirler Köprülü Kavşağı Projesi Tanıtım Programı'nın açılışını yaptı. Programda bir konuşma yapan Bakan Uraloğlu, metro ve KonyaRay projesine ilişkin bilgiler de verdi.

Konya'da bir dizi program yürüten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, aynı zamanda Konya Raylı Sistem ile Sedirler Köprülü Kavşak Projesi Tanıtım Programı'nın da açılışını yaptı. Programda bir konuşma yapan Bakan Uraloğlu, “Çok şükür Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Konya Büyükşehir Belediyemiz ile Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirecek çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Sedirler Köprülü Kavşağı, Konya'da trafiği düzenleyerek, halkımızın konforlu ulaşımını sağlayarak şehrimizin çehresini değiştirecek. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, proje çalışmasının hayata geçmesini sağlayan Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve değerli ekibini tebrik ediyorum." dedi.

'ÖNEMLİ BİR TESİSE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ'

Bakan Abdülkadir Uraloğlu, yürütülen çalışmaları şöyle anlattı:

Konyalı vatandaşlara Bakan Uraoğlu'ndan metro müjdesi

"167 kilometre olan Konya Bölünme Hattının uzunluğunu 1.282 kilometreye çıkardık. 614 km eşsiz yolu iyileştirdik. Eğiste Hadimi Viyadüğüyle ülkemizin en yüksek ve aynı zamanda en uzun dengeli olan konsol köprüsünü Konya'da inşa ettik. Bu projeyle Akdeniz bölgesi ile İç Anadolu bölgesini kesintisiz olarak birbirine bağlayarak Toros Dağları'nı kapattık. Şimdilerde Konya Çevre Yolu, Alacabel Tüneli, Konya-Ereğli-Ulukışla Yolu ve Akşehir-Yunak Yolu gibi 8 ayrı yol projemiz devam ediyor. Projelerinin maliyeti ise yaklaşık 26,5 milyar liradır.

Konya'da demiryolu ağının güçlendirilmesi konusunda çok önemli yatırımlar yaptık. Ankara-Konya ile Konya-Karaman hızlı tren hatlarının açılışını yaptık. Kayacık Lojistik Merkezi ile Konya'yı çok önemli lojistik üs haline getirdik."

'METRO KONYALILARA HİZMET VERECEK'

Bakan Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi KONYARAY projesini de hayata geçirdik. Toplam uzunluğu 45,9 km olan projemiz ile;

Hızlı ve ekonomik olarak toplu taşıma hizmeti sunacağız ve Konya Garı, şehir merkezi, OSB ve sanayi bölgeleri, havalimanları, lojistik merkezleri ve Pınarbaşı arasında eşya taşımacılığını geliştirmeyi hedefliyoruz. Projeyi 3 ayrı etapta inşa edeceğiz. Geçtiğimiz yıl 28 Nisan'da nokta teslimini yaptığımız projemizin ilk etabı olan Kayacık Lojistik Merkezi ile 19,7 km uzunluğundaki Konya İstasyonu arasına yeni bir hat ekleyerek toplam hat sayılarını dörde çıkaracağız. 2 güzergahta YHT, 2 güzergahta ise Konyaray banliyö treni ve düzenli treni işleteceğiz. Yeni yapılan istasyonları ve modern, hızlı ve konforlu çalışma sistemiyle bu hat, yer üstü metro fonksiyonuyla Konya halkına hizmet verecek. Sistem aynı zamanda sanayi bölgesine hizmet verecek 13 istasyondan oluşuyor. Mesai saatlerinde karşılaşılan trafik sıkışıklığını azaltacağız. Havalimanından şehir merkezine ve TGV istasyonuna bağlantıyı sağlayacağız. Ayrıca uzun vadede sanayi parklarına balık sırtı yollar sağlayarak endüstriyel yükleri lojistik merkezlerine daha kolay taşıyabileceğiz. İlk adımdan sonra; Konya 2.-3. Sanayi sitesine girecek olan 2. etap hattını çift hat olarak yapacağız. “Kaşınhanı İstasyonu-Konya, Kayacık Lojistik-Pınarbaşı arasında 3. etapta 4 hat yapmayı planlıyoruz.”