Konyalılar dikkat! Uzman isim açıkladı: Afrika sıcakları geliyor!

Konyalılar dikkat! Uzman isim açıkladı: Afrika sıcakları geliyor!
Temmuz ayından itibaren sıcaklıklar artıyor. Hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya'nın hafta boyunca kavurucu sıcaklıklar göreceğini belirterek, "Temmuz ayının ilk haftasında Afrika sıcaklıklarının hakim olduğunu, ardından ay ortalamasına göre daha serin günlerin devam edeceğini" söyledi.

Konya'nın Temmuz ayı hava tahminini derleyen hava tahmincisi bir meteorolog, Konya'da bu hafta kavurucu sıcaklıkların hakim olacağını öne sürdü. Kuttusi Demir, ilk hafta sıcaklıklarının ardından havanın mevsim normallerine döneceğini belirterek "Bu hafta Afrika sıcak hava atağı var. Bugün başlayan sıcak hava atağı 8 Temmuz'a kadar geçerli. Sıcaklıklar Konya merkezde 35 ila 36 derece, düz arazide 37 derece arasında değişiyor. 3 Temmuz'dan 8 Temmuz'a kadar Konya kavurucu sıcak olacak. Batıda biraz daha serin hava bekleniyor. Sıcaklık 27 ile 32 derece arasında dalgalanıyor" dedi.

’22 DERECELERE KADAR İNECEK’

Konyalılar dikkat! Uzman isim açıkladı Afrika sıcakları geliyor!

Temmuz ayının ilk haftası itibariyle sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Demir, “9 Temmuz'dan sonra kuzeyden soğuyan bir üst katman var. Bu son dakikaya kadar değişiklik arz edebilir ancak son verilere göre Konya'mız yağış alacak bölgeler arasında yer alıyor. Soğuk tabaka ile bu sıcaklıklar keskin bir şekilde düşecektir.

Temmuz ortalamalarının altında sıcaklıklar yaşanacak. 22-23 dereceleri göreceğiz. Genellikle 20 gün boyunca 35 derecelik bir sıcaklık hissedilirken, 10 gün olacak. Mevsime göre serin olacaktır. İyi yağışlar da bekleniyor. Ancak doğru verilere ulaşmak için zaman hala uzun. Bu yüzden hemen takip ettim. Her değişiklik hakkında ayrıntılı bilgi veririm."

‘SICAKTAN UYUYAMA DURUMLARI OLABİLİR’

Bu hafta sıcaktan dolayı uykusuzluk dönemlerinin yaşanacağını kaydeden Demir, şunları söyledi:

“Nem bu sıcaklıklara çıktıkça geceleri hava hakim olacak. Bu süre zarfında sıcaktan dolayı uykusuzluk yaşayabiliriz."